Među stotinama i tisućama, teška srca se od Stjepana oprostila učiteljica Jela

Jela Budimir
hercegovina.info

Posušje i Rakitno nisu zapamtili tragediju kakva se u tom kraju dogodila u novogodišnjoj noći. Osam anđela, umjesto roditeljima na čestitanje otišlo je Bogu u Nebo. Tisuće ljudi opraštaju se jučer i danas od hercegovačkih pupoljaka.

Mnogi od njih poznavali su ovu dječicu od ranog djetinjstva, a među njima je i umirovljena učiteljica Jela Budimir.

Stjepanu, koji je jučer pokopan na Martića groblju u Posušju bila je učiteljica od prvog do četvrtog razreda. “Onoliko ljudi…, onoliko tišine…, bilo je sprovoda u Posušju, ali ovo nije viđeno”, ispričala nam je Budimir koju smo sreli jučer na sprovodu Stjepana Jukića. Kaže da sliku svojih učenika nosi u novčaniku uz slike svoje obitelji, te podjednako i jedne druge u srcu. 

Stjepan je bio učenik moje desete generacije, na fotografiji koju nosim u novčaniku nalazi se točno iza mene. Bio je veseo, iskren i druželjubiv dječak. Bio je nadaren za matematiku, a najviše je volio tjelesno i nogomet. Kad bi išli na tjelesno on bi odrađivao za dvojicu-trojicu. Kao i cijelo moje Posušje i ja sam potresena ovim nemilim događajem. Ovim putem izražavam iskrenu sućut obiteljima i njihovim prijateljima, kako u svoje osobno, tako i u ime svih njihovih učitelja i profesora. Vas dragi naši anđeli neka Isus zagrli u vječnom životu”, kaže Budimir.

Dodaje da su njezini učenici obilježili njezin život, i da njezina profesija sa sobom nosi iskrenu ljubav prema učenicima, te da joj je, kao i svima, teško bilo jučer doći na sprovod bivšem učeniku.