MARKIĆEVA 'EKSPERTIZA' Vještaci dobili prvostupanjsku presudu protiv Elektroprivrede HZ HB i bivšeg direktora

Elektroprivreda kleveta

Općinski sud u Mostaru po sutkinji Milici Bošković donio je 10. studenog ove godine presudu u predmetu 58 P 258027 22 P po tužbi vještaka protiv Elektroprivrede HZ HB i tadašnjeg direktora Marinka Gilje, potvrđeno je za hercegovina.info od strane tužitelja. 

Elektroprivredu i bivšeg direktora tužili su Nedjeljka Bilić, Muharem Veledar (sin preminulog vještaka Zije Veledara), Ismet Leto, Ibrahim Dizdar, Nevenka Sušac i Anton Vidačak radi naknade štete zbog klevete u iznosu od 18 tisuća maraka.

Općinski sud u presudi obvezuje tuženike da tužiteljima, prethodno navedenim vještacima solidarno isplati štetu od po 3.000 maraka, sa zakonskom pripadajućom kamatom, na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda i trpljenja duševnih bolova nastalih iznošenjem neistina na konferenciji za medije održane 9. prosinca 2021. u Mostaru navodima: "Vještaci su svojim nesavjesnim radom oduzeli milijune od "Elektroprivrede", oni su svojim pogrešnim tumačenjima i obračunom obmanuli sudstvo, vještaci su grubo narušili struku, vještaci su oštetili "Elektroprivredu" za 60 milijuna maraka, vještaci se nisu unosili u meritum, vještaci su počinili kazneno djelo nesavjesnog poslovanja i to je gotovo, vještaci su površno radili, pogreške sudskih vještaka nisu slučajne, tu i pored upozorenja nastavili navodeći njihova imena: Nedjeljka Bilić, Zijo Veledar, Ismet Leto, Ibrahim Dizdar, Anton Vidačak, te Nevenka Sušac". 

Elektroprivreda kleveta

Tuženi se u točki dva prvostupanjske presude obvezuju da izreku presude i izvinjenje o svom trošku objave na portalima Hercegovina.info, Hrvatski medijski servis, Bljesak.info na istom mjestu, istom fontu i u veličini teksta kao što su objavljene sporne izjave.

Osim što je vještake prozivala Elektroprivreda je iste i prijavljivala, a sve temeljem ekspertize Brane Markića, koji je tvrdio da je Elektroprivreda oštećena. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.