MANDIĆ U FBiH 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 15 pacijenata na respiratoru

Vjekoslav Mandić
Almir Razić / FENA

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić na konferenciji za novinare predočio je epidemiološku situaciju u FBiH.

U protekla 24 sata u FBiH testirana su 634 uzorka na Covid-19, od čega je pozitivno njih 11. Ukupno je u FBiH testirano 11 156 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 770 osoba. Žena je zaraženo 415 ili 53,9 posto, a muškaraca 355 ili 46,1 posto. Hospitalizirana su 63 pacijenta od kojih je 15 na respiratoru. Od koronavirusa oporavljene su 143 osobe.

"Želio bih se zahvaliti predstavnicima UNICEF-a i USAID-a koji su donirali vrijednu opremu za naše centre za mentalno zdravlje u FBiH. Oni su se prilagodili uvjetima rada i stavili na raspolaganje putem telefona za psihološku podršku za vrijeme i poslije radnog vremena. U nastojanju da psihološka i svaka druga pomoć dođe do svakoga ova pomoć je značajna posebno u ovakvoj situaciji. Vjerujemo da će donirana oprema koristiti i olakšati rad na terenu onima koji nam je potrebna pomoć", poručio je ministar Vjekoslav Mandić.

Pedstavnica UNICEF-a BiH Rownak Khan naglasila je kako su u kriznoj situaciji važne točne informacije i svi aspekti koji se odnose na komunkaciju tijekom kriza. 

"Ovo je teško vrijeme za sve. Zaista je prisutno mnogo neizvjesnosti, ali pored svih ovih teškoća i izazova želimo pohvaliti upravljanje ovom kriznom situacijom i sve aktivnosti koje su do sada poduzete", riječi su Rownak Khan.