MAJKA PRETUČENE DJEVOJČICE "Devetogodišnjak mi je kćerku 5 minuta mlatio štapom za skijanje..."

Vršnjačko nasilje Bjelašnica

Ivana Cvetković Bajrović obratila se javnosti objavom da je njenu kćer pretukao devetogodišnji dječak tijekom treninga u ski klubu "Naš tim" na Bjelašnici.

Ona je u otvorenom pismu za javnost objasnila kako je dječak njenu kćer tukao skoro pet minuta štapom za skijanje, piše Buka.

Djevojčica je procijenila da je sigurnije da se ne pokuša braniti od straha da joj dječak teže ne naudi, jer je smatrala kako je bolje da je nastavi udarati po glavi budući da je na njoj barem imala kacigu.

"Pokušala je pobjeći, odgurati se i odskijati od mjesta napada niz padinu staze na kojoj je stajala. Nije joj dao. Skinuo joj je skiju i krenuo je baciti u obližnju šumu. Spriječila su ga druga djeca. Kako prenosi Buka, nezadovoljan, dječak je nastavio fizičko maltretiranje tako što joj je veliku grudu snijega nasilno trljao na lice. Dva puta", istaknula je Cvetković Bajrović.

Majka tvrdi da su uz njenu kćer bila još tri člana kluba koji o ovome napadu mogu svjedočiti, a ističe da će ona uraditi sve kako bi dobila pravdu za svoje dijete.

Kći joj je kazala i kako smatra da skijaški klub neće dječaka sankcionirati jer je "šampion", a navodno se radi o vodećem skijašu kluba s najviše natjecateljskih bodova.

Cvetković Bajrović tvrdi da se uprava kluba "upustila u spletkarenja kako bi zamutila vodu o incidentu".

Pozvala je širu sportsku zajednicu, Ski savez BiH i Skijaški savez FBiH da uvedu politiku "nulte tolerancije" na vršnjačko nasilje i propišu obaveze sportskih klubova u smislu prepoznavanja rizika vršnjačkog nasilja.