MAJKA NAJPOZNATIJIH ČETVORKI U REGIJI "Nije bilo lako, slijede tjedni na intezivnoj njezi, a poslije toga ćemo odlučiti"

Obitelj Petrović
Ustupljena fotografija/Nezavisne

Rođenje četvorki Mateja, Marka, Luke i Jovana odjeknulo je regijom i Europom, što i ne čudi jer je šansa da se rode četvorke jedan prema pola milijuna.

Milana Petrović, majka trenutno najpoznatijih beba, potvrdila je u razgovoru za Nezavisne novine da su mališani dobro, ali i da se ona polako oporavlja.

„Polako se oporavljam, a bebe su trenutno dobro, nalaze se na intenzivnoj njezi gdje će biti određeno razdoblje“, kaže Petrović.

Iako danas, kada je porod prošao u najboljem redu, svi mogu odahnuti, sama trudnoća ipak nije bila laka.

Prema Milaninim riječima, trudnoću su od samog početka smatrali rizičnom.

"Gotovo dva mjeseca prije poroda bila sam hospitalizirana u Sveučilišnom kliničkom centru Ljubljana radi čuvanja trudnoće. Ovom prilikom zahvaljujem cijelom timu koji je vodio moju trudnoću na ljubaznosti i stručnosti od početka do samog kraja. Gotovo sam sigurna da bez njih ne bih uspjela", govori Petrović.

Prvi plač malih četvorki koji je u nedjelju poslijepodne odjeknuo ljubljanskim rodilištem sigurno će se čuti idućih dana jer će Matej, Marko, Luka i Jovan u bolnici biti više od mjesec dana.

“U ovakvim slučajevima prijevremeno rođene djece gotovo je sigurno da će sljedećih pet tjedana provesti na intenzivnoj njezi, a zatim još jedan period pod nadzorom”, rekla je Milana za Nezavisne novine.

Također, veliku pažnju izazvala su imena četvorki, a za njih su dobili blagoslov iz manastira Krka.

„Kad smo dobili blagoslov za ta imena, više nije bilo dileme kako će se zvati“, kaže ona.

Kako ističe, ona i suprug Nemanja sada su isključivo fokusirani na oporavak beba te će iduće mjesece sigurno provesti u Sloveniji.

“Nakon toga ćemo moj suprug i ja odlučiti što je najbolje za našu obitelj”, kaže ona.

Osim Mateja, Marka, Luke i Jovana, Milana i Nemanja imaju i nešto starijeg sina Konstantina, pa će njihov dom krasiti pet dječaka.

I Milana i Nemanja svjesni su da su pred njima izazovna vremena, a kako ističe, neće moći bez pomoći.

“Sigurno da nećemo moći bez pomoći. Računamo na pomoć obitelji, posebno baka”, rekla je majka djece.

Također, uz svakodnevnu pomoć koju će mladim roditeljima pružati najbliži i najdraži članovi obitelji, podršku i pomoć najavili su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

Kako Milana navodi, pomoć je najavljena s još nekoliko strana, a kada se realizira, o tome će rado govoriti.

Dodaje kako nisu očekivali da će dolazak mališana na svijet u tolikoj mjeri privući pažnju javnosti.

„Ovom prilikom zahvaljujemo svima na lijepim željama i čestitkama“, zaključila je Milana.