LJUBUŠKI Pripadnici GSS pronašli tijelo mlađeg muškarca na nepristupačnom terenu

Ljubuški,butorovica,gss,tijelo
GSS Ljubuški

Tijekom jučerašnjih planiranih aktivnosti vježbe na brdu Butorovica kod Ljubuškog, pripadnici GSS-a su uočili tijelo na nepristupačnom terenu.

O pronalasku je obaviještena PS Ljubuški, te se po završetku procedura pristupilo evakuaciji tijela. U akciji je sudjelovalo 14 pripadnika GSS Ljubuški i GSS Vitez.

Kako doznaje hercegovina.info riječ je o mlađoj muškoj osobi.

Na naš upit o slučaju oglasili su se i iz Tužiteljstva ZHŽ.

Dana 21.05.2023. godine PU Ljubuški je obavijestila dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu da su djelatnici GSS prilikom vršenja čišćenja staze i obilaska brda Buturovica, Ljubuški, na nepristupačnom terenu pronašli beživotno tijelo za sada neidentificirane osobe, a da je tijelo bilo u fazi raspadanja, o istom je izvješten mrtvozornik, djelatnik DZ Ljubuški, koji je konstatirao smrt NN osobe. Ovlaštene službene osobe su po nalogu dežurnog tužitelja obavile očevidne radnje i izuzele predmetne tragove radi potrebnih daljnjih vještačenja, dok će se na tijelu NN osobe po nalogu tužitelja izvršiti obdukcija dana 23.05.2023. godine. U predmetu će se nastaviti poduzimati sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja identiteta NN osobe i nastupanja smrti.