LJETNE ŽEGE U Hercegovini uvelike porasla potražnja za ventilatorima i klima uređajima

ventilator, klima uređaj
Hercegovina.info

Ljeto nam se ove godine vratilo u svom pravom licu. Još od sredine lipnja prati nas toplotni udar i visoke tropske temperature. Vrućine su preko dana, ali i večeri, nesnošljive, pa svi traže način kako se rashladiti. Uslijed navedenog u Hercegovini je došlo do velikog porasta potražnje za rashladnim uređajima. 

"Potražnja za rashladnim uređajima je višestruko porasla, čak možemo reći da je u porastu od 100 posto", kažu iz ljubuškog Kerametala te dodaju kako je potražnja premašila ponudu:

"Tome pridonosi i situacija s pandemijom koronavirusa, manje je robe na tržištu, pa je istih i kod nas manje na stanju. Kada govorimo o uređajima tu mislimo i na klima uređaje, ali znatno veći naglasak stavljamo na ventilatore, njih ljudi najviše traže", ističu.

Kada je pak riječ o cijeni istih iz ljubuške tvrtke kažu:

"Cijena im je ovisna o snazi i veličini, a ona se kreće od 35 do 120 maraka", rekli su iz Kerametala za Hercegovina.info.

U PC centru Mostar kažu kako je kod njih prava 'ludnica' za klima uređajima.

"Otkako je temperatura probila granice normale, potražnja za klima uređajima u Mostaru je skočila za 100 posto. Najviše se traže on/off klime iz razloga što su povoljnije od inverterskih klima, a hlade podjednako dobro, pa se tako i znatno više prodaju", kažu nam iz PC centar Mostar.

"Najtraženiji modeli su klime od 3,5 KW. Ventilatore iako imamo u ponudi po extra dobrim cijenama i nisu baš tražena roba", naveli su za Hercegovina.info.

Netko bira klimu, netko ventilator, svatko prema svojim željama i mogućnostima. Bitno je rashladiti se u ove vruće ljetne dane.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.