LIVNO Sanirano divlje odlagalište otpada, postavljene i kamere

otpad, odlagalište smeća
Fena

Završen je projekt uklanjanja divljeg odlagališta u mjestu Ploče pored Livna, u blizini magistralne prometnice Livno - Tomislavgrad.

Saniranje su obavili predstavnici Farma Podhum d.o.o Livno koji kažu da se zbog smeća i raznog građevinskog materijala koji se na toj lokaciji odlagao desetljećima, nije moglo prometovati.

Također, zbog učestalog bacanja mrtvih životinja bilo je narušeno i zdravlje ljudi, a ružna slika tog područja negativno je utjecala i na poljoprivredni i turistički potencijal Livanjskog kraja.

"Uklonjen je ukupno 231 kamion otpada koji je odvezen na unaprijed predviđenu lokaciju", kazali su iz Farma Pothuma.

Kako bi spriječili daljnje odlaganje otpada, pored tabli upozorenja na navedenoj lokaciji, postavljene su rampa i kamere.

"Zbog onih koji se ubuduće ne budu pridržavali uputa oko bacanja smeća u prirodi na teren će izići mjerodavne institucije, s tim da će i njihova slika izaći u javnost", kazali su.

Vrijednost projekta sanacije iznosila je 37.000 maraka, od čega su Vlada Hercegbosanske županije i Fond za zaštitu okoliša FBiH osigurali 25.000, dok je Farma Podhum sudjelovala s 12.000 maraka.