FOTO  Liječnik posuškog Doma zdravlja dobio otkaz, a oduzeta mu i šifra za propisivanje lijekova

liječnik, Trogir, birokracija , Hrvatska, HRS, Dom zdravlja Posušje, fakulteti u Hrvatskoj, Zvonimir Krešić, HNŽ, Medicinski fakultet, Jakov Zeleničić

Dom zdravlja Posušje raskinuo je suradnju, a ZZO ŽZH oduzeo šifru za propsivanje lijekova liječniku koji je za vrijeme panedemije sustav oštetio za 300 tisuća maraka. Liječnik je sada predmet rada policije i Tužiteljstva ŽZH, a sve su na konferenciji za tisak obzanili širokobriješki Republikanci.

“Jedan liječnik, vanjski suradnik Doma zdravlja u Posušju, u razdoblju od 31.8.2020. do 10.03.2021. godine, krao je šifre (identitet) svojih kolega te na njihova imena propisivao skupe lijekove za pacijente na području cijele ŽZH. Nekoliko liječnika otkrilo je kako se netko služio njihovim identitetom i kako su propisivani recepti osiguranicima o kojima su oni skrbili, a da navedeni pacijenti nisu ni znali kako su im propisivali terapije te da nikada nisu niti uzimali lijekove za koje je jedna ljekarna iz Širokog Brijega uredno naplaćivala novac od Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH”

“Sporni liječnik, potvrdili su nam liječnici, rodbinski je povezan s ljekarnom u Širokom Brijegu koja je za navedene recepte izdavala fiskalne račune premda lijekove fizički nije prodala. Nakon reakcije liječnika koji su uočili nepravilnosti, osumnjičenom liječniku je oduzeta šifra za propisivanje te je otpušten s radnog mjesta u Domu zdravlja Posušje. Kontroverzno je to kako novac nikada nije vraćen u proračun Zavoda za zdravstveno osiguranje, niti je liječnik kazneno odgovarao pred Zakonom, slučaj nije bio prijavljen policiji, a morao je biti. Ali se otvaraju sumnje i u kvalitetu softvera u kojem se izdaju recepti te se postavlja pitanje kako je osumnjičeni liječnik došao u posjed šifri svojih kolega?”, naveli su Republikanci.

“Na ovaj način, prikrivanjem kaznenog djela, nije oštećen samo proračun Zavoda, nego i porezni obveznici. Zahvaljujući ovakvoj neodgovornošću pojedinaca i osoba na visokim pozicijama, naši sugrađani tijekom liječenja u bolnici moraju kupovati i toaletni papir premda su, uredno, cijeli život uplaćivali za svoje zdravlje. Hrvatska republikanska stranka Široki Brijeg ponosna je zbog razotkrivanja i pokretanja najveće antikorupcijske afere bez presedana u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Očekujemo od Vlada ŽZH  da iziđe pred javnost i da cjelovitu informaciju te objasni zašto je prikrila neviđenu krađu u koju su, očito je, upleteni i njezini suradnici? Busati se u prsa domoljubljem i potkradati vlastiti narod ne ide skupa, ljudi na odgovornim mjestima birani su da brinu za opće dobro, a ne da budu organizirana „mafija“”, kazali su, između ostalog iz širokobriješkog HRS-a.