Kukić: Hrvati žele treći entitet

Jedino rješenje za Hrvate u BiH je teritorijalni oslonac, pa neka se on zove treći entitet, jer BiH jedino tako može opstati. Kao branitelj i čovjek iz naroda, pouzdano znam da Hrvati žele treći entitet u BiH. Žele to i hrvatski političari, ali ne smiju naglas to reći javnosti - rekao je Kukić agenciji Srna.

On je dodao da su Srbi, za razliku od Bošnjaka, u svim razgovorima jasni i korektni, a da se tu "naročito ističe premijer RS Milorad Dodik, koji u čelo kaže ono što želi".

- Bošnjaci i dio međunarodne zajednice žele jedinstvenu, građansku BiH, čime se gubi konstitutivnost naroda, a Hrvati na to nikad neće pristati. U takvoj državi koju traže Bošnjaci, Hrvati se osjećaju ugroženi i neravnopravni, dok Bošnjaci uvijek imaju po jednog Sejdu Bajramovića kao što je danas Željko Komšić koga Hrvati nisu birali - istakao je Kukić.

Govoreći o incidentu prije nogometne utakmice u Širokom Brijegu Kukić je rekao da su navijači iz Sarajeva došli da napadnu ovaj grad, a ne da navijaju.

-Zamislite da vam netko dođe u goste i napada vam u kuću i imovinu. Njihovi političari misle da u BiH još vlada Turska, ali im poručujem da toga više nema, niti će ikada biti - zaključio je Kukić.