KRTALIĆ I HERCEG Ova dvojica imaju trojicu sinova u Elektroprivredi

Zoran Krtalić Nevenko Herceg

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, u pratnji županijskoga ministra pravosuđa Suada Balića i predsjednika Županijskoga suda Mostar Zorana Krtalića, obišao je danas obnovljenu zgradu suda.

Uvjete za rad županijski suci i njihov predsjednik sada imaju. Nastavit će raditi, očekujemo, kao i do sada.

Osim novoobnovljene zgrade suda poveznica Hercega i Krtalića jeste da njih dvojica imaju zajedno trojicu sinova u Elektroprivredi. Za Nevenkovog sina Antonia, koji se osvježio poslom u Elektroprivredi pisali smo nedavno, no i Zoran Krtalić, predsjednik suda ima čak dvojicu sinova u Elektroprivredi u Mostaru.

Krtalića smo htjeli pitati je li točno da dvojica njegovih sinova rade u Elektroprivredi, no glasnogovornik županijske Vlade Pero Pavlović istaknuo je da “pitanja nema, nego samo obraćanja”. I tako su se premijer Herceg i predsjednik suda pola sata obraćali, pa još pola sata našetavali i naslikavali po novoj zgradi suda, zadovoljni novom zgradom, a i što su im sinovi kolege u Elektroprivredi.

Kako su se Krtalić i Herceg odlučili samo obraćati, a ne i odgovarati na upite, tajnici predsjednika suda smo osobno, pismeno i usmeno postavili pitanje je li točno da dvojica sinova predsjednika suda rade u Elektroprivredi. Odgovor željno iščekujemo.

Kako ide zapošljavanje u javnom djecoudomiteljskom poduzeću HDZ-a BiH sa neovisnim sudstvom, Krtalića nažalost nismo uspjeli pitati. 

Ministar Suad Balić kod sebe je primio Šimuna Hercega, da striko Herceg bude i u tom pogledu zadovoljan, a pratio je Krtalića i Hercega prigodom obilaska zgrade suda. 

Zoran Krtalić, predsjednik Županijskoga suda Mostar zahvalio je Vladi HNŽ i predsjedniku Hercegu na realizaciji ovoga projekta kojim su osigurani još bolji uvjeti za rad sudaca.

Dok se stotine predmeta buđa po tužiteljskim ladicama, godinama se u HNŽ-u čeka šakica pravde, a u bermudskom pravosudnom trokutu nestaju svi bitni predmeti, djeca županijskih tužitelja i sudaca rade u Elektroprivredi.

Dok izvješća pokazuju da se kriminal najmanje procesuira u HNŽ-u, gdje je broj podignutih optužnica minimalan, što bi značilo da smo najpoštenija županija u BiH, ili da nešto debelo ne štima, predsjednik Županijskog suda u Mostaru kaže da sve fercera, a 98 posto tužitelja i sudaca radi dobro svoj posao. Na nedavnoj konferenciji za tisak se hvalio. Nakon toga su nas čitatelji upozorili da i njegovi sinovi rade u EP. 

''Građani nisu izgubili povjerenje u pravosudni sustav, nego u pojedine suce'', rekao je nedavno predsjednik Županijskog suda HNŽ-a Mostar Zoran Krtalić na redovitoj godišnjoj konferenciji za medije u travnju.