KRIZNI STOŽER HNŽ "Pokažimo odgovornost i prema sebi i prema drugima"

KRIZNI STOŽER HNŽ "Pokažimo odgovornost i prema sebi i prema drugima"
hercegovina.info

Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije upozorio je na pogoršanje epidemiološke situacije u toj županiji te je pozvao građane na dosljedno poštivanje mjera.

Prema izvješću županijskog Zavoda za javno zdravstvo u ovoj godini zabilježen je pad novooboljelih u šest uzastopnih tjedana zaključno s 21. veljače 2021. godine. Međutim, u razdoblju od 22. do 28. veljače ponovno je došlo do porasta broja novooboljelih, a taj rast se nastavlja i ovom tjednu.

S obzirom na to da je evidentno pogoršanje epidemiološke situacije, iz Stožera najavljuju kako će biti održan radni sastanak s nadležnim inspekcijama na kojem će se prezentirati trenutna epidemiološka situacija, sagledati stanje na terenu i predložiti mjere u svrhu učinkovitijeg inspekcijskog nadzora, prenosi Federalna novinska agencija.

Iz Kriznog stožera pozivaju na dosljedno poštivanje epidemioloških mjera, posebice izbjegavanja većih skupova i zatvorenih prostora, te nošenje maski i držanje preporučene distance.

Kako su istaknuli, navedene mjere, uz redovitu higijenu ruku, izbjegavanje dodirivanja lica rukama, ostajanje kući ukoliko se osoba ne osjeća dobro su, za sada, najbolji i najučinkovitiji način zaštite.

"Pokažimo odgovornost i prema sebi i prema drugima – poštujmo propisane epidemiološke mjere", poručili su iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

undefined

HNŽ Testirano 633 uzorka, novozaraženih 62

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminula je žena iz Gruda rođena 1936. godine. Na bolničkom liječenju trenutno su 34 bolesnika, od kojih su 5 na invazivnoj…