Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva predlaže produženje mjera

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva predlaže produženje mjera
hercegovina.info

Na sjednici Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, održanoj danas, predloženo je produženje aktualnih mjera za narednih sedam dana, zbog nepovoljne epidemiološke situacije u FBiH.

Naime, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, u posljednjih sedam dana zabilježen je blagi pad broja zaraženih osoba, ali se još nisu stekli uvjeti za popuštanje mjera. To, između ostalog, podrazumijeva da u narednom razdoblju na snazi ostane ograničenje kretanja od 21 do 5 sati ujutro, priopćeno  je iz Federalnog ministarstva zdravstva. 

- Najteža situacija je u Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Posavskoj županiji - istaknuli su iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH, posebno naglašavajući da je u Federaciji BiH u posljednjih 14 dana preminulo više od 600, a u posljednjih mjesec dana oko 2.000 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva poziva županije na striktno vršenje nadzora nad provođenjem mjera, te uvođenje dodatnih mjera u županijama u kojima je pogoršana higijensko-epidemiološka situacija.

Prijedlog mjera će biti dostavljen Vladi Federacije BiH na usvajanje, navodi se u priopćenju uz podsjećanje da Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva predlaže, a Vlada FBiH usvaja mjere.