VLADA O MJERAMA Obavezno nošenje zaštitne maske u svim zdravstvenim i ustanovama

Prosvjed zdravstveni djelatnici
hercegovina.info

Vlada FBiH održala je danas sjednicu na kojoj su usvojene naredbe i preporuke kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Vladama županija, odnosno kriznim stožerima županijskih ministarstava zdravstva naređeno je da kontinuirano prate epidemiološku situaciju na području županija, te u slučaju pogoršanja pravovremeno djeluju i donose mjere sukladno epidemiološkoj situaciji i o tome redovno izvještavaju Krizni stožer FMZ-a.

Među naredbama je i obavezno nošenje respiratorne zaštitne maske u svim zdravstvenim i ustanovama socijalne zaštite (uposlenici, pacijenti i svi posjetitelji).

Naređeno je zdravstvenim ustanovama da reduciraju posjete u skladu s kriznim planom pripravnosti i odgovora na pojavu koronavirusa.

Nadležna tijela vlasti u županijama, kao i zdravstvene ustanove u županijama, dužne su otvoriti punktove za cijepljenje protiv koronavirusa na razini svake općine s ciljem veće dostupnosti cijepljenja stanovništvu.

“U informaciji je procijenjeno da je prijetnja zdravlju opće populacije umjerena do visoka. Prema podacima dostavljenim Zavodu za javno zdravstvo FBiH, u Federaciji BiH trenutno evidentirano 7.657 aktivnih slučajeva koronavirusa”, priopćeno je iz ureda Vlade FBiH nakon današnje sjednice.