KREĆU RASHODI Za predsjednika RS-a nabavlja se vozilo od 270 tisuća KM

Milorad Dodik izlazak iz auta
Hercegovina.info

Služba Predsjednika Republike Srpske nabavlja četiri nova luksuzna automobila. Najskuplji od njih koštat će oko 270 tisuća KM bez PDV-a a u natječajnoj dokumentaciji navedeno je da vozilo, pored ostalog, mora posjedovati i ventilaciju i masažu prednjih sjedala, frižider i TV. Izbor najpovoljnijeg ponuđača naknadno će pokazati za koga je "crtana" natječajna dokumentacija.

U drugom LOT-u nabavljaju se tri vozila, ukupne vrijednosti 200 tisuća KM. Za četiri automobila za predsjednika RS-a, računajući i PDV, bit će izdvojeno više od pola milijuna KM.

Milorad Dodik izlazak iz auta

Prije tri godine, tadašnja predsjednica RS-a Željka Cvijanović, približila se iznosu od milijun KM za nabavku službenih vozila. Pisali smo da je u 2019. za pet limuzina “Brčko Gasu” Đorđa Kojića dala 650 tisuća KM, a u 2020. još 270 tisuća, piše Žurnal.

Proračun predsjednika RS-a Milorada Dodika u listopadu prošle godine povećan je s 11 na čak 56 milijuna KM. Povećanje se dobrim dijelom odnosilo na rashode za korištenje roba i usluga – sa 7,2 milijuna povećani su na 52,6 milijuna KM. Predsjedniku RS-a sada nije nikakav problem bahatiti se javnim novcem. Nabavka samo jednog vozila vrijednog više od 270 tisuća KM, tek je kap u moru planiranih rashoda. Desetine milijuna KM odlaze na luksuz u kom uživa Milorad Dodik i njegovi najbliži suradnici.

U planu javnih nabavki planirano je 200 tisuća KM za nabavku odlikovanja, 20 tisuća za nabavku cvijeća, kuhinja u restoranu Palate progutat će 115 tisuća, servisiranje i održavanje vozila 150, njihovo pranje i osiguranje po 40 tisuća…

Za proslavu Dana Republike Srpske ide 650 tisuća KM, slijede hoteli, restorani, reprezentacije, sve sa iznosima od po skoro 100 tisuća KM. Proračun od 52 milijuna KM uspješno prati sve apetite predsjednika Republike.

Milorad Dodik izlazak iz auta

Milorad Dodik izlazak iz auta

Milorad Dodik izlazak iz auta

Milorad Dodik izlazak iz auta

Milorad Dodik izlazak iz auta