VIDEO  Konakovićeva diploma "uredna", evo što će se napraviti po pitanju Sebije Izetbegović

Konakovićeva diploma "uredna", evo što će se napraviti po pitanju Sebije Izetbegović
N1

Senat sarajevskog Univerziteta danas je imao sjednicu koja je unaprijed izazvala veliki interes javnosti jer su raspravljali o diplomama generalne ravnateljice Kliničkog centra u Sarajevu Sebije Izetbegović i lidera stranke Narod i Pravda Elmedina Konakovića.

Rektor UNSA Rifat Škrijelj kazao je da je bilo diskusije i govora o dvije diplome, profesorice Sebije Izetbegović i gospodina Elmedina Konakovića, javlja N1.

“Bile su tretirane po zahtjevu trećih osoba. Jednu od te dvije diplome sam potpisao ja, i nije bilo problema nakon Županijske uprave za inspekcije za poslove. Jedna je Elmedina Konakovića. Konaković danas nije raspravljan na Senatu kao diplomac ili postdiplomac jer je prije sjednice DIF odlučio da tu nema smetnje. Kada je diploma gospođe Izetbegović u pitanju, njen magistarski rad, Senat je usvojio zaključak i zadužio Medicinski fakultet u Sarajevu da se u narednih mjesec dana formira komisija koja će još jednom pregledati kompletnu dokumentaciju gospođe Izetbegović i proslijediti zaključak. Ima određenih nedostatka koje nismo mogli ignorirati. Imat će pravo gospođa Izetbegović dati izjavu fakultetu i da imamo njeno izjašnjenje”, kazao je Škrijelj.

Istaknuo je da je ovo povijesni važno, da Univerzitet nikoga ne napada i da žele skinuti hipoteku sa svojih pleća.

“Ako se uoče nedostaci oduzet će se diploma gospođi Izetbegović”, rekao je Škrijelj.

Dodao je da se ona uredno izabrala u akademska zvanja, ali da su uočeni neki nedostaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Što kao iz njoj poznatih razloga nije htjela pokazati dokumente. Na Medicinskom fakultetu se promijenilo pet dekana u pet godina. Tko nam garantira da u mandatu nekog dekana ona nije predala taj papir koji nedostaje, dokaz o položenim ispitima. Nisam tu da optužujem, samo čekamo da utvrdimo činjenice”, zaključio je Škrijel.