KONAKOVIĆ O SUSRETU S DODIKOM "Politika se hrani konfliktima, a to godišnje otjera jedan grad iz države. Trebamo smiriti tenzije..."

Konaković Dodik

Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković sinoć je u Laktašima pratio meč ABA lige između Igokee i MZT-a.

Tom prilikom sreo se sa predsjednikom RS i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom s kojim je razgovarao i o brzom formiranju Vijeća ministara BiH kako bi se što prije usvojilo strateški dokumenti, kao što je proračun za sljedeću godinu.

S njima u društvu bio je i načelnik Ilidže Nermin Muzur.

Konaković se nakon utakmice i razgovora s Dodikom oglasio na Faccebooku.

"Konflikt kojim se hrani politička scena i populizam lakši su put. Takav koncept otjera godišnje iz naše zemlje jedan cijeli, veliki grad ljudi. Donese političarima mandate i plaće, ljudima u Bosni i Hercegovini ništa dobro.

Smirivanje tenzija treba da donese deblokadu procesa, normalizaciju rada parlamenata i vlada, usvajanje strateških dokumenata koji će poboljšati uvjete života svima u Bosni i Hercegovini. Teži je to put, nema jeftinih poena, traži hrabrost i spremnost na ponekad bolne kompromise.

Spreman sam žrtvovati ne jednu nego tri političke karijere ako će ta žrtva donijeti nešto dobro Bosni i Hercegovini i svim ljudima u njoj. Nikad ispod crte, nikad na uštrb domovine.

Za početak usvajanje i povećanje proračuna do kraja godine, imenovanje Vijeća ministara, usvajanje još nekih važnih dokumenata", napisao je Konaković na Facebooku.