KONAČNO NETKO Gavrankapetanović Sebiji Izetbegović: Vi ste uništili zdravstveni sustav Sarajeva

Sebija Izetbegović
N1

Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice "Abdulah Nakaš" u Sarajevu reagirao je na tvrdnje direktorice KCUS-a, Sebije Izetbegović.

"Pokušavajući da radimo svoj posao, da osiguramo građanima najbolju moguću zdravstvenu pomoć i njegu u mogućnostima i kapacitetima koje posjeduje Opća bolnica 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' na funkciji v.d. direktora nisam imao namjeru nastavljati stilom direktorice KCUS-a i stalnim prepucavanjem putem medija. Međutim, na neistine koje iznosi u medijima moram odgovoriti, zbog zaposlenika Opće bolnice, koji nadljudskim naporima pokušavaju pružiti zdravstvenu pomoć građanima Sarajeva, koju već mjesecima uglavnom ne pruža KCUS po nalogu menadžmanta, pravdajući to činjenicom da u Sarajevskoj županiji ljudi boluju isključivo od COVID 19", navodi se u reakciji Gavrankapetanovića, koja je medijima poslana iz Opće bolnice "Abdulah Nakaš".

Danima direktorica KCUS-a, dodaje, iznosi najružnije neistine na svoje kolege. Ne odgovara zašto je više od 1.000 kreveta prazno, zašto se naše kolege u KCUS-u koje volimo i poštujemo bune što im ne dozvoljava operirati.

"Zašto je zdravstveni sustav u Sarajevskoj županiji slomljen? Pa nismo mi iz Opće bolnice upravljali sustavom zdravstva, to vi radite sa svojih par poslušnika, klimoglavaca. Vi ste uništili zdravstveni sustav glavnog grada rečenicama mržnje prema svojim kolegama, surovošću i neznanjem. Pokažite nam broj postelja koje su prazne, pokažite nam broj operativnih zahvata koje ste dozvolili da se urade i pokažite nam razloge zašto je KCUS avetinjski prazan. Sjetite se stotina lica vaših kolega koje je vaš sustav protjerao", navodi on.

Pogledajte brojeve Opće bolnice koji prikazuju tisuću prijema pacijenata za mjesec dana, nastavio je, pogledajte brojeve operiranih i izliječenih pacijenata. Pogledajte porode korona pozitivnih trudnica. Pogledajte u oči svoje kolege i prestanite iznositi neistine.

"Nikada nas nećete zavaditi sa liječnicima KCUS-a, to su naša braća i sestre. Težak posao zajedno radimo. Po dogovoru liječimo tudnice pozitivne na COVID 19 i svu djecu. Liječili smo i odrasle dok nismo dobili naređenje da svi pozitivni na COVID 19 se liječe na Podhrastovima, a da mi preuzmemo sekundarni nivo liječenja za cijeli grad. Nikada nećemo odustati ni od jednog bolesnog pacijenta", izjavio je.

Šest mjeseci opstruirate dodjelu garnizone ambulante Općoj bolnici kojoj prirodno pripada, dodaje, vršite pritisak da se pacijenti sa upalom pluća, pored tisuću praznih kreveta u KCUS-u, liječe u Studentskom domu bez kisika.

"Bavite se medicinom i liječenjem i prestanite sa sijanjem ružnih riječi. U nama ćete imati sugovornika onda kada shvatite da je nadmetanje u dobru jedini jezik koji razumijemo", zaključio je u svojoj reakciji direktor Opće bolnice.