Komšić zaprijetio Dodikovim Srbima u Federaciji BiH

Milorad Dodik
...BiH Željko Komšić je "udario" i na Srbe u Federaciji i poručio da se ne smije dozvoliti ulazak "Dodikovih Srba" u vlast u Federaciji BiH.

"Ako bi oni ušli u Predsjedništvo BiH, onda ulaze i u Vijeće ministara, Čović koristi priliku da uvuče Dodika u vlast Federacije, i njih dvojica zapravo vladaju gotovo cijelim političkim prostorom Bosne i Hercegovine", izjavio je Komšić u specijalu na TV1.

„Oni tad mogu da rade šta hoće. Njihov osnovni plan bi bio ucjena političkog Sarajeva, odnosno probosanskih stranaka.

Kada ne bi pristali, a ja se nadam da na ucjene takve vrste niko od stranaka sa sjedištem u Sarajevu ne bi pristao, oni bi išli na maksimalnoj zatezanje situacije, pa čak i na varijatnu tih planova B, C, D ili koliko ih već imaju, da se u jednom trenutku i jedan i drugi povuku iz Predsjedništva i ostave Predsjedništvo BiH bez dva člana, samo sa jednom članom, bez legaliteta i legitimiteta, i tako izvrše udar na vrh države, po scenariju kako je to počelo u bivšoj Jugoslaviji; odsječete šefa države i koja onda vlast postoji i šta funkcioniše?

Onda vam funkcioniše Republika Srpska i kantoni, jer se to preljeva i na Federaciju BiH.

Razmislite šta to znači i koliko smo daleko od toga da počnu onda i etnitetska policija RS-a i kantonalne policije izlaziti na granice kantona, koliko smo daleko od toga da počnu preuzimati i nadležnosti koje im Ustavnom ne pripadaju, jer će naći izgovor i reći, pa znate, mora se obavljati vlast, mora život teći, i gdje smo onda mi sa državom?

Onda bi mogli da ispostave fakturu i kažu vidite da ovo ne može dalje. Ovo zvuči kataklizmično, ali koga su zmije ujedale i guštera se plaši", plašio je Komšić Bošnjake sa tv ekrana.

Prikazujući Čovića i Dodika kao "osovinu zla", Komšić se pokušava domoći bošnjačkih glasova i uzurpirati hrvatske, ali i srpske pozicije.
Treba napomenuti da je i prije četiri godine upravo Komšić zaustavio izbor legalnih i legitimnih predstavnika Srba iz SNSD-a, koji su izabrani srpskim glasovima, u organe vlasti u Federaciji BiH.
Umjesto njih na mjesto potpredsjednika Federacije BiH iz reda srpskog naroda, voljom bošnjačkih stranaka, izabran je Srbin iz Komšićeve stranke - Milan Dunović.
Dunović se u proteklom mandatu nije pobrinuo ni za jedan problem vezan za srpski narod u Federaciji, pa čak ni posjetio područja gdje žive Srbi. Dunović je cijeli mandat iskomplekisarno ponavljao da on nije srpski, već potpredsjednik svih građana, a da nije srpski neumorno je dokazivao svaki dan.
Komšić je još jednom svojim izjavama dokazao da bi njegov izbor u Predsjedništvo BiH otvorio krizu nesagledivih razmjera, ali i otklonio sve nedoumice za koga Srbi u Federaciji ne trebaju glasati.

topportal.info