Kome federalni mediji prodaju sarajevsku maglu?

federalni mediji, magla, prodaja, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima
I dok velika većina građana ove napaćene države živi na rubu gladi, mediji po uzoru na one komunisičke, od kojih su i nastali, u svim sferama društva traže neprijatelje , kako one vanjske, tako i one unutarnje. Ovisno o dnevnopolitičkim dešavanjima vanjski neprijatelji su nekada Hrvatska, a nekada Srbija. Šire okruženje baš i ne zanima jedna država kao što je BiH, pa tako tamo i nema neprijatelja.

Unutarnji neprijatelji su svi koji ne misle kao bošnjačka politička elita. Mediji pod njihovom kontrolom umjesto da se bave životnim problemima malog običnog čovjeka, traže one koji ne misle kao njihovi naredbodavci, a čim ne misle kao oni, odmah su državni neprijatelji.

U svojoj potrazi za tim državnim neprijateljima novinari koji su novinari samo zato jer to odgovara sadašnjoj vlasti, zabadaju svoje noseve svuda gdje osjete miris nečega što ne odgovara njihovim mentorima. Teško je u jednom malom tekstu nabrojati tko su po njima sve državni neprijatelji, ali onako u globalu to su svi koji se ne slažu sa unitarnom i građanskom BiH, te svi oni koji ne kriju svoju nacionanu pripadnost i osjećaje.

Tako su ovih dana bošnjački novinari otkrili javnosti toplu vodu sa tekstom u kome svoje čitatelje izvješćuju da navijači Zrinjskog podržavaju Josipa Šimunića. Da to ne bi bilo samo to, pobrinuli su se svojoj javnosti uz tu vijest prodati vijest o fašizmu, nacionalizmu, a uz sve to nisu zaboravili spomenuti Marka Perkovića Thompsona čije pjesme slušaju navijači Zrinjskog.

Kako ćuko ne laje zbog sela, nego zbog sebe, ne možemo se ne zapitati što je to Josip Šimunić učinio, a da se u BiH kvalificira kao kazneno djelo. Šimunuću se  stavlja na dušu pozdrav koji je uzvikivao nakon nogometne utakmice sa Islandom. Taj pozdrav su sarajevski mediji odmah stavili u kontekst 2. svjetskog rata, te ga poistovijetili sa nekim vremenom koje nema nikakve veze sa ovim današnjim.

Lijepo bi bilo kada bi ti isti mediji svojoj javnosti predočili slijedeće činjenice koje se vežu uz taj poklič:  HOS se od srpnja 1992. službeno nalazio pod vrhovnim zapovjedništvom Predsjedništva RBiH. U kolovozu 1992. Kraljević je imenovan je generalom bojnikom Armije RBiH i postavljen u njezin Glavni stožer. Svi pripadnici HOS-a su na svojim uniformama imali amblem na kome se nalazilo ono što se danas tako glasno pljuju i osuđuju federalni mediji.

Istih tih godina kada je Sarajevo bilo u okruženju braniteljima i narodu u gradu se moral podizao pjesmom Marka Perkovića Thompsona koja opet počinje sa istim uzvikom koji je koristio Šimunić u komunikaciji sa navijačima.

Mogli su pokušati objasniti što to danas povezuje SDP BiH i HSP BiH. Trebali su objasniti i što radi slika zapovjednika HOS-a u kancelariji njima omiljenog člana predsjedništva? Sve to je potpuno isto sa povikom koji je koristio Šimunić, ali to se ne usuđuju komentirati i osuđivati.

Gospodo iz federalnih medija kome više vi prodajete maglu sarajevsku. Odlučite više jednom tko ste, što ste i kome pripadate. Svoja njuškala držite dalje od onih koji su uvijek bili ono što su i danas. Navijači Zrinjskog nisu nikada, niti će ikada od bilo koga kriti svoju nacionalnu pripadnost i domoljublje, za razliku od nekih iz vaše avlije koji su po potrebi nekada crveni, a nekada zeleni.

HERCEGOVINA.info