FOTO  KEKSIĆI I VIJENCI ZA VEDRI OSMIJEH Osobe s invaliditetom tijekom cijele godine izrađuju poklone za ljepše blagdane

Udruga Vedri Osmijeh

U blagdansko vrijeme kada svi žure za dnevnim obavezama kako bi sve stigli „na vrijeme“, udruga „Vedri osmijeh“ sa svojim ovogodišnjim adventskim vijencima i poklonima natjerat će vas da na trenutak zastanete i osim sjajnih ručnih izrađevina daruje vam i ono najvažnije danas – vedri osmijeh.

Za vijence koji su unikatni rad, koristile su se stvari iz prirode kao što su drvo, slama, žirovi, podloga od hrasta te različiti sekulenti, a na svemu tome vrijedno su radili 20 osoba s invaliditetom i korisnika ove udruge, zajedno sa svojim tetama i roditeljima. Da su oni samo malo posebniji od nas govori sjajan izgled izrađenih predmeta, koje će svi zainteresirani moći kupiti 29, 30. studenog i prvog dana u prosincu i to u vremenskom razdoblju od 09 – 16 sati, a svi prihodi otići će u one najbolje svrhe.

Udruga Vedri Osmijeh

„Dugo planirana prodajna izložba bit će organizirana u prostorijama 'Vedrog Osmijeha' u naselju DUM i na adresi fra Franje Miličevića 33 (preko puta Centra za socijalni rad) 29, 30. studenog i 1. prosinca u vremenskom periodu od 09 – 16 sati, a novac od prodajne izložbe ide za unaprjeđenje kvalitete dnevnog boravka udruge 'Vedri osmijeh' , gdje svakodnevno skrbimo za 20 osoba s invaliditetom“, rekla je Matea Kegelj ispred ove udruge za Hercegovina.info.

U udruzi 'Vedri osmijeh' korisnici tijekom cijele godine kroz različite kreativne radionice pripremaju se izradu baš ovih adventskih vijenaca, pa zato i imaju posebnu čar.

Udruga Vedri Osmijeh

„Prodajna izložba je tradicija u našoj udruzi, korisnici je s nestrpljenjem iščekuju radi samog druženja s posjetiteljima, a isto tako im je važno da mogu prezentirati svoj rad i osjećaju se korisno. Kupci nas također vole posjetiti, popričati s korisnicima, osjetiti duh zajedništva i osjećaj da su pomogli nekome u ovo predblagdansko vrijeme“, kazala je Kegelj.

Udruga Vedri Osmijeh

Ove godine prodajna izložba se sastoji od adventskih vijenaca, koji su većih i manjih veličina, malih teglica medenjaka, koje su zajedno ručno oslikavali, a koji mogu biti prigodan poklon za, na primjer, sv. Nikolu. Tu su i kutije s njihovim proizvodima, a naći će se i dva različita pakiranja: čajevi, začinsko bilje i kuhinjska krpa, i drugi: prirodni sapun, sol za kupanje i paketić lavande.

„Kroz cijelu godinu odrađujemo različite radionice s našim korisnicima, pripremamo se, bojimo, iscrtavamo, sušimo čajeve, pravimo sapune i prirodne soli. Sve je dosta složen proces koji iziskuje vrijeme, a ujedno to je i posao osoba s invaliditetom. Zadnjih dana pravimo vijence, spremamo kutije, pečemo medenjake i mi uživamo u ovome predblagdanskom vremenu“, izjavila je Kegelj.

Udruga Vedri Osmijeh

Naravno, ovo za njih nije zadnja izložba, kroz cijelu godinu aktivno rade pozivnice i zahvalnice za mladence, organiziraju 'Doručak s ljubavlju', kao i aranžmane od sekulenata.

Želimo naglasiti da se u našem društvu još uvijek naglašava što osobe s invaliditetom ne mogu umjesto onoga što mogu. Osobe s invaliditetom mogu puno toga napraviti ako im se da vremena i prostora. Adekvatnom rehabilitacijom oni postaju ravnopravni članovi u društvu, osigurava se njihova egzistencija te socijalna uključenost. Hvala svima koji će posjetiti našu prodajnu izložbu, te svojim angažmanom doprinijeti njihovoj kvaliteti života“, zaključila je Kegelj.

Udruga Vedri Osmijeh

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.