Kebo: Majka ubijenog Joze voljela bi vidjeti nalogodavce

Mirsad Kebo, Potpredsjednik Federacije BiH, državna tajna, Jozo Leutar, Sefer Halilović, Nedžad Ugljen, Jozo Leutar, supruga Sefera Halilović, Nedžad Ugljen, Mirsad Kebo, Vlada FBiH, ubojstvo, Mirsad Kebo, Živko Budimir, Hrvati, nacionalni interes, Živko Budimir, Mirsad Kebo, Jerko Ivanković Lijanović, skandal, Mirsad Kebo, Hrvati u BIH, izbori, Mirsad Kebo, BIH, ratni zločin, ratni zločini, Mirsad Kebo, alija izetbegović
S Leutarovom majkom, sestrom, sinom i snahom Kebo je, kako je kazao novinarima u Mostaru, razgovarao o tome kako doći do istine o tome ko je ubio jednog čestitog čovjeka.

Iako na tome, naveo je, rade tužiteljstva, Kebo je najavio da će svaki mjesec podsjećati javnost i institucije koje su zadužene za to da otkriju ubojice, a posebno nalogodavce ubojstva pokojnog Leutara, rahmetli Nedžada Ugljena i, ako se, rekao je, ustanovi da je to namjerno urađeno, i supruge generala Sefera Halilovića.

- Kada sam razgovarao s majkom pokojnog Joze, rekla je da bi voljela vidjeti nalogodavce. Ja ću vam reći moj dojam, koji ne mora biti točan, da ih, možda, vidim u krugu od 200 metara od mjesta gdje sjedim u Predsjedništvu države. Ili ljude koji posjeduju dokumentaciju koja će ukazati na one koji su izdali naredbe i koji su sakrili istinu od obitelji i od javnosti o tome tko su počinitelji i nalogodavci političkih ubojstava - kazao je Kebo.

On je novinarima kazao i da će se kao odgovorni čovjek izvršne vlasti Federacije potruditi da, kako je već rekao, bude raspuštena Vlada FBiH i izabrana nova.

Dnevni Avaz