FOTO  Kanta za smeće i UNESCO-ve tende iz Starog grada završile u privatnoj vili s bazenom u Blagaju

Vikendica vila Blagaj inventar

Inventar koji je u vlasništvu Grada Mostara i kojeg plaćaju svi građani završio je u vikendici u Blagaju. Prema fotografijama koje je ustupio čitatelj našeg portala može se vidjeti kako je vlasnik vile s bazenom odlučio uštedjeti na kantama za smeće i tendama.

Prepoznatljive zelene kante za smeće nabavljene su prije četiri godine kad je u Mostaru vladala kronična nestašica kanti za otpad. Unatoč činjenici što su bile postavljene i ranije neke nisu izdržale ni godinu dana. Neke su uništili vandali, neke su jednostavno nestale poput ove blagajske.

Vikendica vila Blagaj inventar

Izrada i postavljanje nadstrešnica-tendi u Starom gradu bio je zajednički projekt Grada Mostara i Agencije 'Stari grad' s UNESCO-om. Tada su iz Agencije Stari grad naglasili da je Federalna uprava za inspekcijske poslove nadležna za donošenje rješenja o utvrđivanju ilegalne gradnje.

Vikendica vila Blagaj inventar

Kako oko Starog mosta postoje registrirani obrti ili radnje za obavljanje djelatnosti suvenirnica, a za koja rješenja izdaje Služba za poduzetništvo Grada Mostara u kojima je navedena djelatnost, kontrolu obavljanja u skladu s registriranom djelatnošću vrši Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara. Svim legalnim objektima u Starom gradu je bila zajednička tenda kakvu možete vidjeti na fotografiji ispod. Izgleda da se naručilo više od potrebnog.


Vikendica vila Blagaj inventar

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.