KADA JE SVIJET U KONTEKSTU NEPONAVLJANJA HOLOKAUSTA UČINIO SVE Dodik 20 dana iza Čovića u Izraelu, ima i dvije želje

Dragan Čović Milorad Dodik Izrael

Lideri HDZ-a i SNSD-a snažno su se okrenuli prema Izraelu, pa je nakon Dragan Čovića i Milorad Dodik iznebuha u trodnevnoj posjeti toj zemlji. Čovića je zasigurno inspirirao vlasnik Aluminij Industriesa, a Dodika koji je svugdje nepoželjan osim u Rusiji zasigurno je inspirirao prijatelj Čović.

Tako će se njih dvojica u 2022., kada je svijet u kontekstu neponavljanja holokausta učinio sve, zalagati za borbu protiv antisemitizma, tj. boriti za bitku koju je židovski narod već izborio, a cijeli svijet oplakao holokaust.

Odlična je ovo prilika za slikanje dvojice stranačkih lidera, kojima su mnoga vrata razvijenog svijeta već zatvorena. Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je Zid plača u Jeruzalemu te se sreo sa Sulijem, glavnim rabinom Zapadnog zida, javljaju njegovi mediji.

Alternativna TV koja je zbog pretjeranog praćenja Dodika pod američkim sankcijama javlja da su pitali Dodika što je napisao na ceduljicu koju je stavio između kamenih blokova Zida plača. Rekao je da je poželio zdravlje i sreću za svoju obitelj i drage ljude, a druga želja je da Republika Srpska bude neovisna. Skoro pa bajka za osnovce s naslovom “Dvije Dodine želje”.

Čović je pak u posjeti Izralu bio početkom srpnja. Sudjelovao u ceremoniji sjećanja i položio vijence u spomen na šest milijuna Židova ubijenih u Holokaustu. Odajući najdublje poštovanje, Čović je potvrdio da će u svojstvu predsjedatelja Doma naroda raditi na donošenju neobavezujuće radne definicije antisemitizma u Bosni i Hercegovini, što god da to Izraelu značilo.

Izjavio je da se svjetski čelnici moraju okupiti i zavjetovati se da više nikada neće dopustiti da se užasi holokausta, kao jedne od najmračnijih stranica u povijesti čovječanstva, ponove, a što su oni do sada više stotina puta i učinili.