Jurišić ponosan na dan državnosti BiH

Kako je priopćeno iz HSP-a Đapić-dr. Jurišić, Jurišić je tom prigodom istaknuo veliko zadovoljstvo radom HSP-a u Herceg-bosanskoj županiji.

"Očekujem odlične rezultate HSP-a u ovoj županiji, jer ste pokazali veliku odgovornost prema građanima ove županije, a što se posebno ističe kroz rad vlade HBŽ-a.Uvjeren sam da ćemo nakon listopadskih izbora biti prva stranka u županiji", kazao je Jurišić.

On se osvrnuo i na Dan državnosti, rekavši da su Hrvati ponosni na taj dan, a da se drugi narodi trebaju zapitati je li "ispravno što taj povijesni događaj teško zlorabe za svoje uskogrudne ciljeve, Srbi za stvaranje Velike Srbije, a Bošnjaci za unitarnu Bosnu i Hercegovinu?".

Zdravko Prka, predsjednik županijskog vijeća izvijestio je predsjednika Jurišića o radu vlade HBŽ-a:

"Vlada HBŽ-a u prethodne tri godine ovoga mandata uspjela je smanjiti javni dug koji su napravile prethodne vlade čiji su premijeri i većina ministara bili iz HDZ-a BiH. Međutim ova vlada nema uvjeta da uradi značajnije pomake na pitanju razvijanja županije, posebice stvaranja ozračja za bolje gospodarstvo koje bi trebalo donijeti nova radna mjesta.Tome dosta pridonosi i vlada Federacije BiH koja ne samo da ne pomaže ovoj županiji već opstruira i zakonska sredstva koje ova županija treba dobiti prvenstveno od GSM licence", kazao je Prka, stoji u priopćenju