Završena I. faza predizborne kampanje HDZBiH u opcini Čitluk

HDZ BiH, HDZ 1990, HSP Đapić - dr. Jurišić, izbori u BiH, izbori 2010

Tijekom dva protekla mjeseca, a sve u sklopu I. faze predizborne kampanje Općinski odbor HDZ BiH na području općine Čitluk održao je radne sastanke sa svih 27 Temeljnih ogranaka.

Teme razgovora bile su predizborne aktivnosti, načini afirmacije stanovnika Brotnja kako bi u što većem broju izašli na predstojeće izbore i druge teme. Sastanci su bili vrlo posjećeni, a činjenica da je sve ukupno na njima bilo preko 500 Brotnjaka još je veći jamac za sigurnu pobjedu HDZ BiH u Čitluku.

Na sastancima su prezentirani i naši kandidati, kako za Skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije u osobama; Tomislav Martinović (Biletić Polje), Franjo Primorac (Čitluk), Stipe Martinac (Čerin) i Maja Bulić (Čitluk Selo), tako i za Parlamentarnu skupštinu Federacije BiH u osobama; Marin Barbarić (Blatnica) i Tanja Vučić (Čitluk).

Sudionici ovih sastanaka izrazili su nezadovoljstvo aktualnom Vladom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, koja u protekle 4 godine ne samo da nije podržala niti jedan projekt na području općine Čitluk, nego istovremeno otkazuje ranije ugovorene projekte za našu Općinu. Sadašnja vladajuća koalicija je čak „zavukla ruku u džep proračuna općine“ i na taj način izmjenom Zakona o pripadnosti javnih prihoda u HNŽ za svog mandata uzela preko 800.000 KM od svih građana općine Čitluk i ta sredstva preusmjerila u druge općine u županiji

Na sastancima su od strane prisutnih najčešće bile prisutne slijedeće tvrdnje i konstatacije:

Da je aktualna koalicija 90-ke i HSP-a Đapić dr. Jurišić u ovoj županiji objekt, a ne subjekt političkih i drugih odluka. To im je bila cijena dolaska i ostanka na vlasti.
Da se vodi sustavno zanemarivanje i marginalizacija hrvatskih općinama koja se očituje i kroz 300 novih uposlenika koji su primljeni u protekle 4 godine u raznim institucijama u Vladi HNŽ. Od tog broja nema gotovo nitko iz općine Čitluka koja puni gotovo 15% proračuna županije, a da ne govorimo o nacionalnoj strukturi
Da koalicija koja je danas na vlasti u županiji prije 4 godine je obećavala najmanje četverotračnu cestu kroz Međugorje, kao izgradnju novih cesta, izgradnju velikih infrastrukturnih objekata, otvaranje novih radnih mjesta i rješenje svih postojećih i nepostojećih problema. Svjedoci smo činjenice da su napravili veliko NIŠTA, jer „ako laže koza, ne laže rog“, tzv. Hrvatsko zajedništvo je prevarilo sve i svakog.
Da svakodnevno optužuju općinsku vlast u Čitluku kako bi prikrili od javnosti da su od te iste općine Čitluk uzeli preko 800.000 tisuća maraka i time ugrozili i otežali položaj iste, a paralelno s tim u županiji financiraju, između ostalog, islamsku vjersku školu – Medresa u Mostaru, ceste u Konjicu, Prozoru-Rami itd..
Da za izgradnju nove zgrade srednje škole dr. Fra Slavko Barbarić u Čitluku za svog mandata nisu dali niti jedne marke, ali da će unatoč svemu broćanski srednjoškolci u svoj novi školski dom će krenuti ove godine i to zahvaljujući ljudima iz HDZ BiH koji se nalaze u Vladi Federacije pri čemu je posebno istaknut ministar Vjekoslav Bevanda.
Da mnogi projekti na području općine Čitluk nisu u cijelosti okončani upravo zbog blokade i otimačine od strane županijske Vlade.

Čvrsto smo uvjereni u pobjedu HDZ BiH na predstojećim općim izborima i svjesni smo činjenice da će nakon pobjede trebati mnogo rada, truda, energije, dobre volje i znanja kako bi se mnoge stvari popravile i ispravno usmjerile.

Pozivamo sve Broćanke i Brotnjake da 3. listopada 2010. godine ne ostanu u svojim domovima, nego da izađu na glasovanje, jer je to jedini način da uradimo promjene, kako na županijskoj, federalnoj i državnoj razini, tako i promjene na mjestu člana Predsjedništva BiH.