Jurišić: Budimirov odlazak nije gubitak za HSP

...ni komentirati, kazao je u izjavi za Fenu dopredsjednik HSP-a BiH Josip Perić.

"Po mom mišljenju, previše je stranaka na bh. političkoj sceni. Još jedna stranka u nizu, ne znam može li išta dobro donijeti, posebno ne narodu u BiH", zaključio je Perić.

Komentirajući Budimirov odlazak, predsjednik te stranke Zvonko Jurišić kazao je kako je Budimir već ranije najavljivao odlazak i osnivanje nove stranke, što po njegovom mišljenju nije veliki gubitak za HSP BiH, već što više dobitak.

"Mi smo već ranije najavljivali sjednicu Glavnog stana koja će se održati najvjerovatnije u utorak i na kojoj bi, kako je najavljeno trebali biti isključeni neki članovi HSP-a BiH - kazao je Jurišić, dodavši kako na toj sjednici ne bi raspravljali o Budmirovom isključenju, iako je njegov odlazak možda prejudiciranje kako neki ne bi bili isključeni iz stranke.

- Nama je već poznato i dobro je da iz stranke idu oni koji misle da će s gospodinom Budimirom na bilo kakav način profitirati, bilo politički, ideološki ili materijalno - kazao je Jurišić te dodao kako misli da je pravo vrijeme da "u HSP-u znamo "ko je ko i ko igra nekakve duple igre".

- Mislim da će on povući jedan dio pravaša u svoju stranku, premda bi on trebao razmisliti ko sada stoji iza njega na njegovoj funkciji kao predsjednika FBiH - zaključio je Jurišić.

fena