Juričan pozvao Plenkovića da se uključi u doček heroja imovinskog rata - Kutle

Dario Juričan
Igor Kralj/PIXSELL

Redatelj i politički aktivist Dario Juričan pozvao je u srijedu premijera Andreja Plenkovića da se "uključi u odbor za doček suosnivača HDZ-a i heroja imovinskog rata Miroslava Kutle", koji se "napokon vraća iz rezervne domovine BiH nakon što je oslobođen u aferi Tisak", prenosi Hina.

"Kao što vjerojatno već znaš - a možda ste u središnjici već i proslavili uz par kila pečenog - naš Mirek je sada napokon pravomoćno oslobođen u aferi Tisak, najvećoj aferi koja mu se stavljala kao krimen", objavio je u srijedu na facebooku Juričan dodajući kako Kutle iz te afere izlazi kao heroj.

Juričan ironično zaključuje da tako sada pakiraju i "drugoj HDZ-ovoj uzdanici Josipi Rimac" protiv koje se, po riječima njezina odvjetnika Anđelka Jureške, vodi "čisti politički proces".

Podsjeća da je Kutle prvoborac HDZ-a, dobitnik Reda danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića, Reda Ante Starčevića te Spomenice domovinske zahvalnosti, kao i nagrade udruženja menadžera Croma za menadžera 1992. godine.

"Još bih te, dragi Andrej, podsjetio na proročanske riječi koje je 2000. izrekao Miroslavov brat Ante Kutle: 'Mislim da je njegova uloga u uspostavljanju, a napose u opstanku države, neizmjerljivo velika i mislim da bi na kraju temeljito provedene istrage i poštenog suđenja, kakvo svi očekujemo, mogao izići kao heroj'", napisao je na facebooku Juričan.

Premijeru je predložio da se što prije uključi u pripremu povrataka "tog narodnog heroja imovinskog rata", a on će podržati akciju tako što će preko vikenda, pod parolom "Pošteni vikend", besplatno puštati film "Gazda: Početak, o heroju pretvorbe Miroslavu Kutli".

"Kad već preko tjedna nismo pošteni, budimo to barem vikendom", kaže Juričan.