Još jedan šokantan slučaju u BiH: Dječak se isjekao šestarom igrajući igricu 'Plavi kit'

plavi kit
plavi kit
Učenik šestog razreda Osnovne škole "Podrinje" u Mihatovićima kod Tuzle, isjekao je ruku igrajući opasnu internet igricu "Plavi kit", doznaje Faktor iz policijskih izvora.

Roditelji dječaka, nakon što su vidjeli šta se dogodilo, pozvali su policiju, koja će obaviti razgovor s dječakom.

Nemili događaj dogodio se u kući dječaka koja se nalazi u naselju Mihatovići. Kako saznaje Faktor, ozljede je sebi nanio koristeći šestar, a roditelji i mještani su u šoku.

Opasna igrica "Plavi kit" nakon što je aktiviraju tjera djecu da ispunjavaju različite izazove, između ostalog i da sebi nanose ozljede , a na samom kraju igrice od djece se traži da počine samoubojstvo. Da bi ispunila što se od njih traži, djeca su izložena ucjenama, a najčešće im se prijeti ubojstvo članova obitelji.

Dječak je iz radoznalosti pokrenuo igricu, a potom je slijedeći upute nanio sebi ozljede, ali ih nije snimao kako to traži ova opasna igrica.

Prvi slučaj ove opasne igrice prijavljen je i MUP-u Županije sarajevo iz jedne sarajevske osnovne škole, potvrdio je glasnogovornik MUP-a Županije Sarajevo Irfan Nefić.

Slučaj je policiji prijavljen nakon što je učiteljica na ramenu dječaka primijetila iscrtanu ribu. Ona je slučaj prijavila upravi škole koja je odmah obavijestila roditelje dječaka. Dječak je priznao da je igrao ovu igricu, kao i da je sebi nanio lakše tjelesne ozljede.

Ova igrica bila je povod i za važno upozorenje iz Interpola bh. policijskim upravama. Nakon Interpolovog upozorenja sve policijske stanice u RS-u koje su zadužene i za kontakt sa školskim ustanovama obaviještene su o ovoj igrici.

Iz MUP-a RS-a tim povodom su apelirali na građane, a posebno roditelje da, ukoliko dođu do saznanja o ovoj smrtonosnoj igrici, odmah obavijeste policiju.

Iz MUP-a RS-a su naveli i da znaju da ovom užasnom igrom upravljaju odrasle osobe, koje koriste dječije navike i strasti, koriste njihov jezik i kulturu.

Dobro poznaju psihologiju, djevojčice uvjeravaju kako su debele, a dječake da su "luzeri", te da postoji drugi svijet gdje će pripadati redu odabranih.