JEDNSTVENA UNIFORMA Vlada FBiH usvojila uredbu o jedinstvenoj policijskoj odori u Federaciji BiH

policija,FBIH,uniforme,ramo isak

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog federalnog ministra unutarnjih poslova Rame Isaka, danas je usvojila Uredbu o jedinstvenoj policijskoj uniformi policijskih snaga u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Jedinstvena policijska uniforma policijskih snaga u Federaciji Bosne i Hercegovine je policijska uniforma koju će koristiti policijski službenici Federalne uprave policije i svih županijskih ministarstva unutarnjih poslova tijekom obavljanja poslova i zadataka iz nadležnosti rada policijskih organa.

Jedinstvena policijska uniforma, kako je priopćeno, sastoji se od osnovne policijske uniforme (klasične i radne uniforme); uniforme za kriminalističku policiju; uniforme za specijalne policijske jedinice i jednice za specijalističku podršku, kao i za jedinice drugog naziva koje obavljaju poslove iste vrste (radne i taktičke uniforme); uniforme za interventnu policiju i za jedinice drugog naziva koje obavljaju poslove iste vrste; svečane policijske uniforme; policijske uniforme za rad u inozemstvu; te dodatnih dijelova policijskih uniformi.


Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak tim povodom izjavio je kako je ponosan na činjenicu da su stvoreni preduvjeti da se svi policijski službenici u Federaciji Bosne i Hercegovine opreme kvalitetnim uniformama i dopunskim dijelovima uniformi.

„Vrijedno smo radili na izradi Uredbe o jedinstvenoj policijskoj uniformi policijskih snaga u Federaciji Bosne i Hercegovine koja, zajedno s prilozima, broji nekoliko tisuća stranica. Dakle, riječ je o obimnom materijalu na kojem su radili kvalitetni kadrovi koje ovim putem javno pohvaljujem. Koristim ovu priliku da se zahvalim svim županijskim ministrima unutarnjih poslova i komesarima na izuzetno dobroj suradnji, a Vladi Federacije Bosne i Hercegovine na podršci“, rekao je Isak.