FOTO  JEDNOSMJERNA, ALI IZ NJEMAČKE Šesteročlana obitelj Bartolović napustila je 'sigurnost' i vratila se u svoj Stolac

obitelj Bartolović Stolac
Stolac city

Svakodnevno brojni žitelji Bosne i Hercegovine napuštaju našu državu u potrazi za boljim životom. Sreću pronalaze u Njemačkoj, Austriji, Sjedinjenim Američkim Državama…, a rijetki su oni koji se vrate i u svojoj domovini pokušaju stvoriti egzistenciju.

Upravo takav primjer ekipa portala Stolac city zabilježila je u mjestu Poprati kod Stoca u kojem svoj život gradi šesteročlana obitelj Bartolović iz Njemačke. U razgovoru s gospođom Jelenom Bartolović, otkrila im je kako je odluka “pala” tek nedavno.

obitelj Bartolović Stolac
Foto: Stolac city


''Morali smo jednom presjeći i provesti tu odluku u djelo. Oboje smo jako odlučne osobe, ovdje smo imali sve što želimo tako da nije bilo teško odlučiti. Djeca su još mala, što je veliki plus, ali najstarija kćerka je oduševljena i nadam se da će ostati entuzijastična i kada pođe u školu'', priča gđa Bartolović.

U Njemačkoj Nedjeljko ima tvrtku za montažu liftova, a Jelena svoju tvrtku za održavanje zgrada i kuća i trenutno studira studije vezane za biznis koji započinju ovdje.

''Oduvijek smo gajili zanimanje za ovu branšu, kockice su se onda same posložile na više nivoa i onda je bilo jasno na šta ćemo se fokusirati'', kazali su.

Kuća, točnije etno selo obitelji Bartolović nalazi se u mjestu Poprati, tik prije samog ulaska u grad Stolac. Kuća je na predivnoj lokaciji, blizu glavne ceste, okružena prirodom, hercegovačkim kamenom, a odnedavno i domaćim životinjama koje su u vlasništvu ove obitelji, piše Stolac city.

obitelj Bartolović Stolac
Foto: Stolac city


''Radovi na kući su počeli krajem 2021., međutim na daljinu to nije baš funkcioniralo. Projekt se sastoji od 4 etape, od gradnje bazena, restorana, poslovnog objekta, apartmana… Prva faza na kojoj sad radimo vezana je za agroturizam i poslovni objekt gdje će se sušiti i prodavati domaći proizvodi od mesa, mlijeka itd. A već sada možete doći u obilazak i probati nešto od naše domaće hrane, magareće mlijeko, koziji sir, suho meso od mangulice, ali i uživati u prirodnom ambijentu i domaćinskom dočeku'', priča ova obitelj.

obitelj Bartolović Stolac
Foto: Stolac city


Za sam kraj upitali su imaju li neku poruku za čitatelje, a oni su zaključili “želimo se zahvaliti gradonačelniku Stoca, gosp. Boškoviću i njegovim suradnicima na podršci što se tiče administracije, i da poželimo da se što više ljudi vrati i ostvari svoje snove baš tamo gdje žele biti, a ne gdje misle da moraju biti”.