Jandroković s predsjednicom talijanskog Senata: Zabrinut sam za Hrvate u BiH

Jandroković s predsjednicom talijanskog Senata: Zabrinut sam za Hrvate u BiH
Na sastanku su razgovarali o položaju hrvatske manjine u Italiji te talijanske u Hrvatskoj, potrebi unapređenja europske migrantske politike te o situaciji u BiH, pri čemu je Jandroković izrazio zabrinutost poslijeizbornom situacijom i položajem Hrvata u BiH, stoji u priopćenju Hrvatskog sabora.

Italija je zadovoljna položajem talijanske manjine u Hrvatskoj, dok hrvatskoj u Italiji treba i dalje pomagati da očuva svoj identitet, izjavili usuglasili su se Jandroković i Casselati.

Jandroković je sastankom s Casellati počeo višednevni posjet Italiji, susjednoj zemlji s kojom Zagreb želi osnažiti parlamentarnu suradnju.

Sugovornici su razgovarali i o unaprjeđenju položaja hrvatske manjine u Italiji, u pokrajinama Molise i Furlanija-Julijska krajina te potrebe daljnje potpore dviju država radi očuvanja njihovog kulturnog i jezičnog identiteta, priopćio je sabor, prenosi HMS.

Predsjednica talijanskog Senata izrazila je zadovoljstvo položajem talijanske manjine u Hrvatskoj istaknuvši da su manjine most između dviju država, dodaje se u priopćenju.

 

(www.jabuka.tv)