JAD OD NERADA I SUSTAVA Goričani i Sovićani planiraju izlazak na ulice, a ravnatelj Centra za socijalni rad Grude nam je spustio slušalicu

Draženko Jasak nož

Nakon što sustav nije učinio ništa da se osobu Draženko Jasak skloni između mještana, nakon što je njegov brat počinio stravična ubojstva, a i on osobno nožem prijetio susjedi, Goričani i Sovićani planiraju izlazak na ulice, gdje će redom prozivati sve one koji od 3. kolovoza do danas nisu učinili ništa da se vrati mir u njihovo mjesto. 

Draženko Jasak u petak je pušten kući, a već jučer su se našem portalu obraćali mještani koji tvrde da Draženko Jasak hoda selom, a glava mu je pokrrivena krvlju. 
Nažalost na čelu ključnih institucija nadležnih za ovaj slučaj u Grudama imamo ljude koji se nisu navikli baviti svojim poslom. 

Veselko Pezer, ravnatelj Centra za socijalni rad Grude, na pitanje jesu li poduzeli konkretne korake da se istoga smjesti u adekvatnu ustavnovu, i je li upoznat kako su protekla 4 dana otkako je pušten kući, otkuda mu krv po glavi, u gardu rimskog pape kaže da ga ne uznemiravamo na privatni telefon, te proslijeđuje odgovornost na druge adrese. 

“Možete se obratiti glasnogovorniku MUP-a u Ljubuškom, za informacije za rad Centra resornom ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi, a za četiri kaznene prijave Županijskom tužiteljstvu. Molim vas nemojte me uznemiravati na privatni mobitel”, drsko je kazao ravnatelj te spustio slušalicu. Ukratko ne trebamo se obraćati njemu. 

Zvučni zapis ovog razgovora proslijedili smo resornom ministru, da se upozna da se njegov ravnatelj u Grudama ne želi baviti svojim poslom. 

O odgovornosti MUP-a i policajcima koji jedu pečenje, a nema ih uvečer, o Tužiteljstvu koje nema elemenata za pritvor i ostalom smo pisali. O propustima Centra za socijalni rad mogao bi se napisati roman također. Napisati ćemo. 

Kružno optuživanje oko ovog slučaja se nastavlja. U međuvremenu majka ubijenog Mate ne može sinu do groba da upali svijeću, jer je možda iza prvog grmlja čeka brat ubojice njezina sina, koji joj je već stavljao nož pod vrat. 

Inače, situaciju oko brata ubojice iskompliciralo je mišljenje vještaka koji je ustvrdio da je Jasak osoba sposobna za samostalan život, unatoč videu koji smo svi gledali a iz kojeg je razvidno da je i prijetnja za okolinu.

Tako on sada sam mora dati pristanak da bi bio smješten u odgovarajuću ustanovu ili biti pritvoren zbog prijava koje ima. Ništa od navedenog se ne dešava, a članovi obitelji ubijenih i njihovi prijatelji će morati na ulicu da se bore protiv gnjilog sustava, umjesto da se oporavljaju od gubitka najmilijih.