DVA I POL MJESECA OD MASAKRA Brat ubojice smješten u adekvatnu ustanovu

ubojstvo Gorica Velimir Bušić Mate Grizelj Jozo Jasak Draženko Jasak

Nakon brojnih članaka koje smo objavili, kao i videozapisa gdje Draženko Jasak agresivno zabija nož u palmu, isti je smješten u adekvatnu ustanovu, te će mu biti pružena liječnička i druga pomoć, potvrđuju nam mještani. 

Kući je iz SKB Mostar otpušten 7. listopada, a samo par dana iza toga je hodao ulicama razbijene glave. I dok je u zemljama kojima stremimo sustav uhodan i precizirano postupanje s osobama poput braće Jasak, u BiH su bile očito nužne tantalove muke, aktivizam mještana i obitelji poginulih - plus snažan medijski angažman da se osobe u sustavu pokrenu da rade svoj posao. 

"Neprospavane noći i borba za mir u zajednici za sad su se pokazali učinkoviti. Žalosno je da se bilo tko mora baviti pritiskom na odgovorne da samo rade svoj posao i po zakonu. O ovoj temi i konačnom rješenju ovog problema napisat ćemo kad budemo raspolagali sa više informacija. Još nije jasno da li je to trajno rješenje, ali za sada možemo imati mir", objavili su mještani na facebook stranici Ostavke rukovodstva PU Grude gdje su obavijestili zajednicu da je Jasak odveden u adekvatnu ustanovu. 

Dva i pol mjeseca su protekla od ubojstva u Gorici, gdje je Jozo Jasak likvidirao dvojicu mještana, Velimira Bušića i Matu Grizelja na narodnom veselju povodom sv. Stjepana. Ranio je još dvije osobe, od čega jednu teže. 

Njegov brat Draženko nakon incidenta je hospitaliziran, no bolnica ga je pustila kući 7. listopada. Njih dvojica u više su navrata prijavljivana policiji, Draženko i zbog prijetnji nožem majci ubijenog Grizelja.

Dva i pol mjeseca nakon masakra u Gorici obitelji mogu početi oplakivati svoje žrtve, budući da su se do jučer borili protiv sustava. Iduće što žele je da se utvrdi odgovornost grudske ispostave policije, koja je bila nadležna za osiguravanje derneka, a koje u najcrnjim trenutcima nije bilo ni na mapi. 

 

.