Izrada kamenog oltara u župi «Novo Sarajevo»

S obzirom da svi znamo u kakvoj su situaciji Hrvati katolici Sarajeva vrijeme je da im pokažemo da nisu sami i postanemo solidarni s njima u svim poteškoćama s kojima se susreću. Prema tome da bismo im što prije pomogli uključimo se svi u akciju pronalaska kamenorezačke radnje koja bi što povoljnije obavila radove o kojima ćete pročitati u recima koji slijede.

U tijeku je obnova i uređenje crkve Presvetog Trojstva župe «Novo Sarajevo» i prema tome došlo je vrijeme da se drveni oltar, koji je cijelo vrijeme krasio župnu crkvu, zamjeni primjerenijim kamenim oltarom. Također važno je napomenuti da je Drugim vatikanskim koncilom donesena odredba o obaveznom postavljanju kamenog oltara koji bi bio okrenut prema vjernicima u svakoj crkvi, stoga potrudimo se i pomozimo našem katoličkom hrvatskom sarajevskom puku da i njihova crkva ispuni navedenu odredbu i da konačno dobiju oltar kakav njihova crkva zaslužuje.

Svim poznanicima, prijateljima i rodbini prenesite rečenice koje ste pročitali, jer kažu da se dobar glas daleko čuje, a kako je ovdje riječ o plemenitoj namjeri svih nas, ne sumnjamo da će se ubrzo ovaj poziv proširiti i da ćemo pronaći izvođače radova na izradi kamenog oltara i time pomoći obnovi župne crkve u Novom Sarajevu.

S obzirom da su kamenorezačke vještine tradicionalne u Hercegovini iskreno se nadamo da će ova akcija imati veliki odjek kod Vas dragi Hercegovci.


Kontakt telefon i fax župnog ureda: +387 /33/ 651-670
Mob. telefon župnika Ivana Ravlića: +387 /61/ 153-432
E-mail: [email protected]