Izgleda da migranti baš i ne znaju koje su kuće srpske, a da sigurnost u Mostaru uglavnom remete navijači

Policija Španjolski trg
Hercegovina.info

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Mostara, između ostalog, naći će se i informacija o stanju sigurnosti u Gradu Mostaru.

Načelnik PU Mostar Dragan Jelonjić u istoj kaže da je stanje manje-više isto kao i prošle godine, govorio je opširno o sukobima navijačkih skupina, ali i demantirao da su meta u Mostaru srpske kuće.

Kazao je da je sigurnost u Mostaru uglavnom determinirna stanjem iz oblasti JRM-A sigurnosti prometa a u najvećoj mjerei stanjem u oblasti kriminaliteta.

„Statistički gledano, sigurnosna situacija u prva četiri mjeseca 2021. slična je sigurnosnoj situaciji iz prethodne godine. Međutim, mora se uzeti u obzir činjenica da je u prva četiri mjeseca 2021 u jednom slučaju došlo do narušavanja JRM u većem obujmu, i to dana 24./25. travnja kada su navijačke skupine „Ultrasi“ i Red Army“ uz prethodni dogovor, u vrijeme zabrane kretanja, na lokalitetu Donje mahale međusobno se sukobili, te uz viku i galamu došlo je i do uništavanja imovine pojedinih mještana tog naselja. Brzom intervencijom policijskih službenika policijeske uprave Mostar uhićeno je i identificirano trinaest počinitelja koji su procesuirani u skladu s učinjenim prijestupom...“, piše u informaciji Jelonjić. Dodaje da su 8. travnja u ulici Mostarskog Bataljona članovi navijačke skupine „Rd Army“ narušile javni red i mir na način što su fizički nasrnule na jednu maloljetnu osobu. „Policijski službenici PU Mostar se nakon dojave o događaju brzo interveniorali i identificirali sedam počinitelja u skladu sa zakonom“, ističe Jelonjić.

Osvrnuo se i na događaj koji je u dijelu medija ispotenciran kao napad na Srbe, tj. srpsku imovinu u Mostaru.

„Dana 18. travnja u Ulici Kusalova br. 9 na obiteljskoj kući izbio je požar, uviđaj je izvršen od strane policijskih sluđbenika Odjela kriminalističke policije PU Mostar. Spomenuta kuća je vlasništvo osoba srpske nacionalnosti koje žive u Crnoj Gori, u kući službeno nitko nije živio.

Tijekom uviđajnih radnji moglo se naslutiti da se u kući boravilo, a neke indicije vode prema migrantima. Ovaj događaj se ne može podvesti kako su neki mediji i portali prenijeli, da je ovim činom ugrožena imovina mještana srpske vjeroispovjesti u Gradu Mostaru.

Na rasvjetljavanju ovog događaja policijski službenici intenzivno rade skupa sa nadležnim tužiteljstvom“, istaknuo je na tu temu Jelonjić. Migranti su u prva 4 mjeseca počinili 9 kaznenih djela, radi se o krađi hrane, odjeće i obuće, te razbijanju stakala na vratima i prozorima objekata, navodi se, između ostalog u informaciji. Izgleda da migranti baš i ne znaju koje nacionalnosti su vlasnici kuća, a da mir u Mostaru najviše narušavaju navijači. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.