IZ NJEMAČKE U MEĐUGORJE STIGAO BICIKLOM "U rodnom mjestu jučer su mi priredili doček kao da sam prvak svijeta"

Međugorje
Hercegovina.info

Marko Sliško, danas je nakon 10 dana vožnje s biciklom stigao u Međugorje na 40. obljetnicu. On je 16. lipnja krenuo iz malog njemačkog grada Bad Tölz, nekih pedesetak kilometara od Münchena na svoje zavjetno hodočašće.

Marko je prevalio više od 1000 kilometara.

"Krenuo sam u prošlu srijedu. Ruta je duga preko tisuću kilometara, točnije, vozio sam 1030 kilometara s današnjim danom. Jučer sam stigao su svoje rodno mjesto, Kongoru kod Tomislavgrada, priredili su mi doček kao da sam prvak svijeta. To je bio veliki dan", kaže Marko iscrpljenim glasom i na rubu suza.

Međugorje

Bilo je naporno, ali je presretan.

"Cijelo vrijeme je bilo velika vrućina, toplinski udar. Vozio sam po 13 kilometara samo uz brdo. Ovaj osjećaj se ne može opisati. Kažu da je srce kao planina, e moje je kao kugla zemaljska", rekao je. 

Kažimo kako brojni ovih dana u Međugorje za ovaj veliki jubilej stižu i pješice, a njihovi putevi daleki su po više stotina kilometara, baš poput hodočasnika iz Rame. Naime, njih 110, krenulo je iz Rame na put dug 118 kilometara u srijedu 23. lipnja, a u Međugorje su stigli danas oko 16 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.