IZ GRADA POTVRDILI Pekušić nije ni zatražio dozvole

HP Investing Hasana Pekušića na Buni radove izvodi bez ikakvih dozvola, potvrđeno je za hercegovina.info iz Gradske uprave Mostara gdje kažu da nije podnesen ni zahtjev za bilo kakve dozvole. 

Uvidom u evidenciju, nema podnesenih zahtjeva na dostavljena imena”, kažu iz Odjela za urbanizam Grada Mostara. Da su strojevi HP Investinga uvelike na Buni, i debelo zagazili i u rijeku potvrdili su nam mještani, koji su sve i zabilježili. 

HP Investing je tvrtka koja je za vrijeme Ljube Bešlića i Salema Marića, čije vrijeme još traje, dobivala milijunske poslove u Mostaru. Naš portal je tijekom jučerašnjeg dana uputio zahtjev za inspekcijski nadzor na ovoj lokaciji, no još uvijek nemamo informaciju planiraju li izaći na teren, kao ni što su ustanovili u Malom Polju. 

Iz poduzeća HP Investing na poslani upit imaju li nužna odobrenja/dozvole, kako za gradnju, tako i za intervencije uz rijeku, još uvijek nisu odgovorili. U katastru je polovina parcele oko koje bageri interveniraju u koritu rijeke na Pekušićevoj kćerki. 

Betoniranje korita rijeka u Mostaru nije baš slučajnost, a podzide u koritu moguće je vidjeti i na Bunici, i na Neretvi, i na Radobolji, a što je u suprotnosti sa svim pozitivnim propisima. Osim intervencije u rijeci, a s obzirom da nisu podnošeni zahtjevi za dozvole na parceli HP Investinga, izvjesno je i da je cijeli objekt ilegalan. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.