ISPRAVLJENA ŠTETA ZK UREDA ČAPLJINA Dva sudska rješenja govore da Bakus legalno i legitimno naplaćuje parking u Neumu

Ulica Mimoza Vila Solaris Neum Parking
hercegovina.info

Temeljem dva sudska rješenja iz travnja ove godine razvidno je da neumski Bakus potpuno zakonito naplaćuje parking u Neumu, pa i u Ulici Mimoza, koju je službenik zemljišno knjižnog ureda u Čapljini, kako smo ranije pisali, uknjižio na privatnu osobu. 

Općinski sud u Čapljini, koji je poništio rješenje vlastitog službenika, u travnju ove godine potvrđuje da neumski Bakus ima sva prava za naplatu parking u toj općini.

Ulica Mimoza Vila Solaris Neum Parking

Ulica Mimoza Vila Solaris Neum Parking

Naime, rješenjem iz travnja 2021. odvjetnik Ešref Gracić kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 60 maraka, jer prošlo ljeto, preciznije 5.8. 2020. nije imao parkirnu kartu u Ulici Mimoza. Isti se žalio, te u žalbi tvrdio da je Bakus neovlaštena tvrtka, što je Županijski sud u Mostaru odbacio. 
“Žalba Ešrefa Gracića se odbacuje kao neutemeljena, a rješenje Općinskog suda potvrđuje”, kaže se, uz ostalo u rješenju Županijskog suda. 

Ulica Mimoza Vila Solaris Neum Parking

Ulica Mimoza Vila Solaris Neum Parking

Sudac Marin Zadrić, među ostalim navodi: Prvostupanjski sud je, između ostalog, činjenično utvrdio da je firma “Bakus” bila ovlaštena kontrolirati pravilnost parkiranja vozila u gradu Neumu i naplaćivati kazne u slučaju nepravilnog parkiranja i da je vozilo okrivljenika bilo parkirano u Ulici Mimoza u Neumu bez parking karte, iako je i taj prostor sukladno Odluci o reguliranju parkiranja na pordručju Neuma(narodni list – službeno glasilo općine Neum broj 3/18 naveden kao prostor gdje se za parkiranje mora imati parking karta, Na ovaj način je odbio obranu okrivljenika da tvrtka “Bakus” nije bila ovlaštena na to i da je vozilo bilo parkirano na privatnom posjedu”. U brojnim napisima tvrdilo se da Bakus nije ovlašten za naplatu parking, no rješenjem tadašnjeg ministra građenja Esada Dželilovića, kakvo imaju i ostali gradovi, potvrđuje se da Općina itekako odlučuje o svom parkingu. 

Ulica Mimoza Vila Solaris Neum Parking

Što je bilo ranije pročitajte ovdje: