IPAK NEĆE Lutrija BiH se predomislila, zasad neće raditi nedjeljom

Lutrija BiH
Ilustracija

Lutrija BiH se ipak predomislila i u Mostaru neće otvoriti svoje poslovnice nedjeljom kako smo već ranije pisali.

Kako saznajemo, nakon pisanja hercegovina.info i poslanih upita djelatnici su dobili obavijest kako ipak ne moraju sutra na posao te je koliko-toliko u ovom slučaju opstao slogan 'dana za obitelj'. Do kada, još se ne zna...

Djelatnici već ranije su anonimno iskazali nezadovoljstvo ovim potezom koji je došao s vrha poduzeća, a iz Lutrije nisu odgovorili na naše upite hoće li raditi nedjeljom te kako su regulirali slobodan dan radnicima kako je to predviđeno odlukom Gradskog vijeća.

Lutrija Bosne i Hercegovine će izgleda, zasad, biti izolirani slučaj u svojoj branši budući da su sve kladionice otvorene nedjeljom iako imaju najmanje potrebe za tim budući da njihovi korisnici koji im dragovoljno pune džepove to mogu činiti i putem interneta.

Podsjetimo, prije skoro godinu dana Gradsko vijeće Grada Mostara donijelo je odluku o 'neradnoj nedjelji', no to u praksi nikad nije zaživjelo budući da se poslodavcima ostavilo prostora da izaberu neki drugi dan za odmor ukoliko se odluče za rad nedjeljom. Brojni su takvu odluku iskoristili te nedjelja za mnoge radnike nije ni blizu dana za obitelj, a kamoli odmora.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.