VIDEO  IDE SE NA PROSVJEDE Na jednom biračkom mjestu registrirano 368 birača, a Dodikovom SNSD-u 539 glasova

Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS poručio je da će SDS i PDP tražiti od Središnjeg izbornog povjerenstva BiH otvaranje vreća i ponovo prebrojavanje glasove za predsjednika Republike Srpske, Narodnu skupštinu RS i Parlamentarnu skupštinu BiH.

"Zapisnici su prepravljani, upisivane su 0 za naše kandidate, a članovima biračkih odbora nije dozvoljeno slikanje zapisnika. Na jednom biračkom mjestu na kojem je registrirano 368 glasača, SNSD dobio 539 glasova.", naglasio je Radović.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a poručio je da je očito došlo do prekrajanje izborne volje građana i to za predsjednika Republike Srpske koja je najvažnija pozicija po Ustavu, prenosi BN Televizija.

"Evidentirano 35.000 nevažećih glasačkih listova, te na desetine biračkih mjesta gdje Trivić ima 0 glasova što je po njihovim podacima nemoguće", naglasio je.

Jelena Trivić, kandidatkinja PDP za predsjednika Republike Srpske, naglasila je da neće odustati od borbe za istinu.

"Pojedinim članovima biračkih odbora prijećeno, a pojedinci su maltretirani. Zbog njih ali i građana Republike Srpske ne smijem odustati", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba je najavila prosvjednu šetnju u Banjaluci u četvrtak u 18.00 sati u Parku Mladen Stojanović, odakle će se šetati do Trga Krajine.