I U TREBINJU POBUNA OKO NAPLATE PARKINGA "Ovo je strašno"

Trebinje parking
Z. Lojpur/Hercegovina.info

Građani Trebinja razočarani su i ogorčeni odlukom o povećanju cijena parkinga, koju su prije nekoliko dana donijeli zastupnici skupštinske većine. Nakon već visokih cijena parkiranja tijekom ljetne sezone, građani su sada suočeni s dodatnim nametom koji dodatno opterećuje njihove budžete.

Prema novoj odluci, cijena parkiranja u 'I' zoni tijekom ljetne sezone ostaje ista, 3 KM po satu. Međutim, cijena parkiranja izvan sezone je povećana sa 1,50 KM na 2 KM. Također, cijene karata su povećane za gotovo sva druga parkirališta, dok će povlaštena godišnja parking karta za stanare u prvoj zoni sada koštati 220 KM umjesto dosadašnjih 120 KM.

"Ovo je katastrofa. I do sada je parking bio skup, ali ovo što su još povećali cijenu, pa to je za ne povjerovati. Zar mislite da tako pravite grad turizma što ćete svake sezone povećavati cijenu parkinga? E pa nećete gospodo, samo time možete rastjerati turiste. O kandžama koje postavljaju na automobile suvišno je i pričati. Dođe turista sa strane, odmah mu stavljaju kandžu na auto. Strašno", izjavio je jedan od građana Trebinja.

Gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić, pokušao je opravdati ovaj dodatni namet građanima navodeći da je namijenjen za povećanje plaća radnicima i nabavku nove opreme.

Trebinje parking

"Nadam se da će ono što je veoma važno u narednom razdoblju kao novac, kao dodatni prihod ići u nabavku nove opreme ili povećanje plaća radnicima jer svjesni smo situacije da je došlo do većeg poskupljenja cijena i troškova života tako da je to naše opredjeljenje". U opoziciji ističu da je u poslednjih nekoliko mjeseci došlo do brojnih poskupljenja komunalija u Trebinju i pitaju se tko to sve može platiti?

"Ovo je konkretno sedmo poskupljenje građanima Trebinja u posljednjih nekoliko mjeseci. Što se tiče parkinga u 'I' zoni, parking poskupljuje za stanare duplo. Poskupljuje mjesečni parking, također u drugoj zoni, umjesto pola, plaćat će se marku i pol. Zaista ne znam od čega aktualna gradska vlast misli da građani ova poskupljenja mogu platiti", izjavio je Saša Borjan, zastupnik opozicije u skupštini grada Trebinja.

Ogorčenje građana Trebinja zbog povećanja cijena parkinga jasan je pokazatelj da teret financijskih odluka uglavnom pada na leđa običnih ljudi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.