I TO JE MOSTAR Na Rondou se uklanja trafika zbog zelenila, poviše na Balinovcu sijeku stabla da ne smetaju billboardima

Balinovac stabla

Svjedoci smo velike hajke koja se podigla ovih dana u Mostaru oko najave uklanjanja kultne trafike na Rondou u središtu Mostara, no današnji prizori iz naselja 'Balinovac' donose pomalo nevjerojatne slike.

Djelatnici JP Parkova uklonili su više stabala na ulazu u naselje koje je 'vrata Mostara' budući da se nalazi na samom ulazu u grad iz smjera Čitluka kako bi billboard mogao neometano privlačiti pozornost.

Stanovnici tog naselja za hercegovina.info ističu da ne vide nikakvu potrebu za sječom stabala budući da se radi o zdravim stablima koja su posađena kad su i zgrade pravljene, odnosno netom iza rata.

Balinovac stabla

Reklamni prostor će tako odlukom komunalaca biti pregledniji, a stanovnici 'Balinovca' uskraćeniji za red stabala koji su tu bili više desetljeća.

Za razliku od stabala koja nisu imala priliku dočekati demokratsku odluku o svojoj sudbini, na predstojećoj sjednici GV Mostara, a u sklopu odluke Rondo 2 događa se 'biti ili ne biti' za trafiku na Rondou. Naime, sinovi graditelja tržnog na Rondou, koji je debelo pobjegao iz gabarita, traže uklanjanje trafike na kružnom toku, pod izlikom potrebe za zelenom površinom. 

U međuvremenu, vlasnica trafike, koja ovdje radi već 25 godina prikupila je preko tisuću potpisa običnih građana koji traže da trafika ostane. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.