HSP UZ STUDENTE 'Rektore jel' te sramota? Djeca skidaju lekciju u dnevnom, a roditelji uplaćuju 1500 maraka!'

Studenti novac
Hercegovina.info

Hrvatska stranka prava BIH daje apsolutnu potporu organizatoru prosvjedne šetnje protiv online nastave zakazane u srijedu u 15:30 sati.

"Smatramo kao što smo rekli i u našem prethodnom priopćenju, da je jako neodgovorno od uprave Sveučilišta u Mostaru, da studentima uvedu online nastavu i da ih o tome obavijeste samo tri dana prije početka redovne nastave", ponovio je HSP.

Pozvali su rektora Tomića "da se ne skriva iza Studentskog zbora u Mostaru te da studente ne dijeli radi svojih osobnih interesa i interesa uskog kruga suradnika".

"Pozivamo rektora Tomića da se obuče u kožu roditelja koji imaju dvoje studenata uz plaćanje. Upravo su platili 1500 KM  a za pola godine moraju još toliko, dok im dijete sjedi u dnevnom boravku i skida lekciju prekopiranu iz Hrvatske, a žive na jednoj plaći jer je supruga dobila otkaz zbog pandemije. Rektore jel te sramota?", kaže se u priopćenju HSP-a BiH

"Najavljeni prosvjed je u interesu svih studenata, te ih pozivamo da se ne daju razjediniti te da se zajedno izbore za svoja prava. Tražimo od uprave sveučilišta da se omogući normalna nastava studentima, uz poštivanje epidemioloških mjera te da se smanji cijena školovanja", zaključuje u priopćenju predsjednik HSP-a Nikola Raguž.