Hrvatsko narodno vijeće ili govor mržnje

fra luka markešić, HNV, fra luka markešić, SDP BIH, HNV, fra luka markešić, govor mržnje, fra luka markešić, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, Hrvati u BIH

U tome ne bi bilo ništa neobično da osnivači i glavna intelektualna snaga nije proizišla iz udruge „Dobri pastir" koju su u Sarajevu osnovali bosanski franjevci, sljedbenici Titove komunističke ideologije. Poruke koje je, s obilježavanja dvadesete obljetnice HNV-a, poslao fra Luka Markešić prema pripadnicima hrvatskog naroda koji su kroz HDZ, Hrvatsku zajednicu Herceg Bosnu i Hrvatsko vijeće obrane branili političku opstojnost i političke interese hrvatskog naroda u BiH je klasični govor mržnje jednog opsjednutog čovjeka.

Njegova izjava u kojoj navodi kako je Mostar sramotni znak sotonskog sjedišta velikog zla pokazuje toliko duboku mržnju jednog svećenika prema Hrvatima kršćanima koji su uspjeli opstati na prostorima Bosne i Hercegovine (upravo zahvaljujući Tuđmanu, Šušku, Tuti, Prliću, Praljku), i podsjeća nas na biblijska vremena iz Novog zavjeta u kojem se opisuje zabluda Savla, njegovo preobraćenje u Damasku u apostola Pavla kojem je uskrsli Krist proširio srce i učinio ga otvorenim prema svima, što mu je omogućilo postati apostolom koji naviješta Evanđelje i propovijeda kako je Krist istina, put i život.

Nama, hrvatskim braniteljima u BiH, je jasno kako fra Luka Markešić nije imao bliski susret s uskrslim Kristom i stoga mu je srce zatvoreno, te umjesto božanskom ljubavlju ispunjeno tvrdokornom mržnjom prema predstavnicima hrvatskog naroda koji su politički bili pametniji od njega i koji su prepoznali realnost vremena, odnose političkih i vojnih snaga na prostorima bivše Jugoslavije i BiH, i na taj način sačuvali veći dio hrvatskog naroda od sudbine onih Hrvata koji su vjerovali u političke ideje koje je zagovarao fra Luka Markešić.

Ahdnama koju zagovara fra Luka Markešić nije prihvatljiva nacionalno osviještenom hrvatskom narodu koji je suveren, jednakopravan i konstitutivan s druga dva naroda u BiH.

Stoga, fra Luki Markešiću, njegovim sljedbenicima u HNV-u i udruzi „Dobri pastir" poručujemo kako kroz čitanje sv. Pisma, u svakodnevnoj molitvi ili u liturgijskom životu Crkve mogu spoznati našeg Spasitelja, Isusa Krista. Jedino tako mogu dotaknuti Kristovo srce i osjetiti kako i on dotiče njihovo. Na taj način se otvara razum, mudrost i razboritost, te svo bogatstvo istine.
A mi, hrvatski branitelji u BiH, koji smo svojim životom svjedočili Kristovu vjeru i odanost svom narodu molimo Gospodina da im otvori vjeru, podari veliku ljubav koja će zamijeniti mržnju i tako ih učini Kristovim apostolima vjere.

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA