Hrvatski RTV kanal skinut s dnevnog reda

Razlog je, navodno, što Nacrt zakona još nije prošao propisanu proceduru, a ostalo je sporno i tko je službeni predlagač zakona. Mnogo više koordinacije i suglasnosti Vijeće je pokazalo oko nekih drugih pitanja pa je tako usvojen Dokument okvirnog proračuna (DOP) institucija BiH 2013. - 2015. godine, koji je urađen na bazi usvojenog globalnog okvira fiskalne bilance i politika u BiH za ovo razdoblje.

Prema DOP-u institucija BiH, u razdoblju od 2013. do 2014. godine, neće biti mijenjani predviđeni iznosi za financiranje institucija BiH u iznosu od 950 milijuna KM, kao i prihodi od neizravnih poreza u iznosu od 750 milijuna KM. Planirano je da u 2015. godini financiranje institucija BiH bude uvećano za 30 milijuna KM i iznosit će 980 milijuna KM, a zahvaćanje s jedinstvenog računa Uprave za neizravno oporezivanje iznosit će 780 milijuna KM.

Usvojena je i informacija Ministarstva sigurnosti, odnosno Radne skupine za monitoring provedbe odluke o bezviznom režimu za građane BiH u EU, sa sastanka visokih dužnosnika Zapadnog Balkana s Europskom komisijom u vezi monitoringa bezviznog režima, održanog 12. studenoga 2012. godine u Bruxellesu. Ministri su podržali aktivnosti i mjere čiji je cilj smanjivanje broja lažnih azilanata i očuvanje bezviznog režima za građane Zapadnog Balkana.

Vijeće ministara BiH zadužilo je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa da pripremi i Vijeću ministara BiH dostavi izmjenu i dopunu propisa radi uvođenja kategorije plavog dizela u entitetima. Odgođeno je izjašnjavanje o Prijedlogu pravilnika o uvjetima nabave službenih vozila.

Izvor: Vecernji.ba