HRVATSKA Teško ozlijedio oca i majku, majku i ugrizao - jer mu nisu dali ključeve od automobila

Nasilje u obitelji
Ilustracija/Fena/Denis Leko

35-godišnji Zadranin brutalno je pretukao roditelje jer mu nisu željeli dati ključeve od auta, priopćio je DORH. "Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 14. srpnja 2021., u službi dežurstva, ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1986.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela nanošenja teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 2. Kaznenog zakona i tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 2. KZ-a", navodi Index iz priopćenja DORH-a.

Onda su objasnili što se dogodilo.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 35-godišnjak 12. srpnja 2021. u Zadru, u stanu u kojem živi s roditeljima, a nakon što mu oni nisu dali ključeve od vozila, u cilju da teško tjelesno ozlijedi oca, udarao ga šakama po glavi i cijelom tijelu pri čemu je oštećenik zadobio teške tjelesne ozljede. Osnovano se sumnja da je potom, kada ga je majka pokušala spriječiti u napadu na oca, udarao ju po rukama te ju, u cilju da je ozlijedi, ugrizao za ruku nanijevši joj tjelesnu ozljedu", piše DORH.

"Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a) što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor", piše DORH.