HRVATSKA Muškarac držao roba 28 godina, kopao mu i sve radio od 1993. do danas

rob, koprivnica , policija
Ilustracija

Iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke županije izvijestili su o strašnom zločinu. Naime, uhvaćen je muškarac koji je 28 godina držao drugog muškarca kao roba. Tjerao ga je na rad i fizički ga je zlostavljao, dok mu istovremeno nije pružao nikakvu novčanu naknadu niti mu osiguravao osnovne higijenske potrebe kao ni adekvatan prostor za život, objavio je Index.

Držao ga kao roba od 1993. do danas

"Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 65-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima.   

Sumnja se da je osumnjičeni od 1993. godine do lipnja 2021. godine na svom poljoprivrednom gospodarstvu, iskorištavajući teške obiteljske prilike i životne okolnosti 66-godišnjaka, istoga fizički zlostavljao i prisiljavao na svakodnevni teški fizički rad oko brige sa stokom, poljoprivrednim poslovima i kućanstvu, bez ikakve novčane naknade, ne osiguravajući mu osnovne higijenske uvjete i adekvatni prostor za život.

Prijeti mu od jedne do deset godina zatvora

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima iz članka 106. stavka 1. Kaznenog zakona, protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku", stoji u policijskom priopćenju.

Za kazneno djelo ovog tipa predviđena je zatvorska kazna od jedne do deset godina.