Hrvati Stoca jedinstveni u listopadu – zajednički kandidat za načelnika

Stolac
Facebook

U vremenu koje je iza nas vođeni su intenzivni razgovori hrvatskih stranaka koje su imale zasebne liste na zadnjim lokalnim izborima, i došlo je do dogovora da će Hrvati Stoca ići sa jednom listom za OV i zajedničkim kandidatom za načelnika općine, saznaje hercegovina.info.

Po našim saznanjima od aktera ovih razgovora, ali i iz dosadašnjih izjava aktualnog načelnika i predsjednika OO HDZ-a Stolac Stjepana Boškovića, koji je i u intervjuu za naš portal najavio svehrvatsko jedinstvo i sigurnu pobjedu u Stocu, razvidno da će sve uraditi da Hrvati Stoca izađu jedinstveno na lokalne izbore 2020 godine.

Cilj hrvatskih stranaka u Stocu je da se ne ponovi 2016., kada su bošnjačke stranke gradile svoju strategiju na podjeli Hrvata, odnosno na stranačkoj razjedinjenosti, te su u konačnici i prekinule izbore, koji su samo u gradu na Bregavi ponavljani.

Za zajednički nastup na predstojećim izborima sve su stranke dobile plebiscitarnu potporu stranačkih baza, što bi se trebalo potvrditi u konačnici na izborima koji nam slijede u desetom mjesecu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.