HOĆE LI SE RUŠITI MILIJUNSKI OBJEKT U VRAPČIĆIMA? Poništene dozvole staračkom domu o kojem smo pisali

Vrapčići Zdravko Mikulić

Popravljanje štete bivših urbanista u Gradu Mostaru građane Mostara će stajati milijune maraka. Odjel za urbanizam i građenje za vrijeme bivšeg gradonačelnika izdavao je dozvole na brojnim mjestima u Mostaru, gdje gradnja ni teoretski nije moguća. 

 Vrapčići Zdravko Mikulić
Tako je u naselju u Vrapčićima izronio gigantski objekat koji je zaklonio skromnu kuću povratnika Zdravka Mikulića. Mikulić kreće u okršaj Davida i Golijata. Piše stotine žalbi i  zahtjeva koji nakon tri godine rezultiraju rješenjem kojim se poništavaju nedozvoljene dozvole izdane Domu penzionera Green. Naredni korak je zahtjev za rušenje, a Mikulić kaže da čeka još odluku Ministarstva graditeljstva po žalbi investitora, nekon čega će isto i učiniti. 

Vrapčići Zdravko Mikulić


Kako je gradnja tolikog objekta u selu s obiteljskim kućama, bez svježih regulacijskih planova i bez suglasnosti susjeda uopće bila moguća znat će mostarski urbicidaši, isti oni koji su dozvolili i izgradnju na Bijelom Brijegu, a protiv kojih se vodi istraga u Tužiteljstvu. Dozvole je, ispričao nam je ranije Mikulić potpisao bivši gradonačelnik, a pripremao tadašnji šef službe za građevinske propise Zdravko Čuljak, a bilo je njih još. Za štetu nanesenu Gradu Mostaru još uvijek nitko nije uhićen, niti odgovarao. 

U susjednim zemljama, primjerice Hrvatskoj, meta USKOK-a u više su navrata bili baš urbanisti.